De toekomst is 3D en de toekomst begint vandaag

Mensen denken en bewegen zich in drie dimensies, maar data bekijken en bewerken we alleen in 2D. Dat is een beperking opgelegd door de IT middelen die we al sinds de jaren ’50 gebruiken. Die borduren nog steeds voort op de metafoor van het boek – teksten en plaatjes in twee dimensies. De HoloLens maakt alles 3D – en maakt alles anders. De wijze waarop we digitale informatie gaan consumeren en ermee interacteren is revolutionair aan het veranderen, en Wortell heeft al een stevig trackrecord in het omgaan met business informatie in drie dimensies.

“Wie denkt dat dit toekomstmuziek is en schouderophalend kan zeggen ‘dat zien we dan wel’, heeft het mis.”
Voor de NS creëerde Wortell een app waarmee onderdelen van een trein ‘interactief’ zijn gemaakt. Zo kan er ter plekke uitleg geven worden om technici-in-opleiding te trainen of te ondersteunen bij hun werk zonder dat daarvoor een trein aan de dienstregeling hoeft worden onttrokken. Werp – net zoals de NS – een blik in de toekomst van virtuele technologieën, die jou én jouw organisatie klaarmaken voor de toekomst.

Hoe pak je dat aan?

Het kan moeilijk zijn om de business case die je min-of-meer voor ogen hebt helder te krijgen of te toetsen naar de (on)mogelijkheden. We helpen je graag! Meld je aan voor een envisioning traject waarmee je concrete business cases kunt vormen voor de inzet van HoloLens binnen jouw organisatie.

 

HoloLens Envisioning: ‘zet mixed reality in binnen jouw organisatie’envisioning aanvragen
HoloLens Microsoft

Wat is een HoloLens eigenlijk?

Een HoloLens is een apparaat om 3D informatie toe te voegen aan de werkelijkheid. We noemen dat Mixed Reality. Anders dan bij Virtual Reality wordt de werkelijkheid dus niet vervangen, maar aangevuld. Dit heeft als belangrijk voordeel dat je je omgeving met daarin eventuele gesprekspartners nog steeds kunt zien. Tegelijkertijd, omdat de HoloLens letterlijk draadloos is, heeft de gebruiker een ongekende bewegingsvrijheid.

HoloLens

Samenwerken in een 3D omgeving, bij elkaar of verspreid over de hele wereld

Mixed reality - de werkelijkheid wordt uitgebreid in plaats van vervangen

Draadloos biedt een ongekende vrijheid - en geen zware PC nodig

Lichtjaren voor op de concurrentie

HoloLens envisioning

Gedurende het HoloLens envisioning traject zul je samen met een app producer en een app developer een HoloLens app concept bedenken dat business value heeft en ook daadwerkelijk te realiseren is. Het traject omvat een tweetal sessies, een HoloLens App Workshop en een terugkomsessie. De eerste is uiteraard bedoeld om de verschillende concepten die binnen de organisatie leven, te bespreken en uit te denken. De tweede is bedoeld om terugkoppeling te geven over de haalbaarheid, complexiteit en doorlooptijd van elk concept.

Meer informatie of met iemand spreken?

HoloReis: ervaar het zelf!

Wortell is één van de eerste Nederlandse organisaties die verschillende HoloLens devices tot haar beschikking had. Deze gebruiken wij om mee te ontwikkelen en te testen. Wij delen onze ervaringen graag met onze relaties. Tijdens deze sessie ontdek en denk je mee hoe we dit soort technieken kunnen gaan toepassen en ervaar je de HoloLens zelf.

Aanmelden HoloReis
HoloLens Joost van Schaik

Contact

Joost van Schaik

Dit is slechts een kleine greep in wat HoloLens voor jouw organisatie kan betekenen. Ik vertel je graag meer! Neem gerust contact met mij op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.