Azure VM Migration Workshop december

Workshop Evenement 12 December 2019

Microsoft Azure VM Migration Workshop

Deze Azure workshop is technisch. Je weet wat de mogelijkheden van Azure zijn en wil nu echt aan de slag. Maar waar begin je? Tijdens deze workshop maken we een begin in Azure door het migreren van je VM’s. Het is daarom belangrijk dat je al enige kennis van Azure hebt. Bijvoorbeeld omdat je al bij de Azure Cloud Essentials Workshop geweest bent.

Schrijf je direct in

Programma

We hebben een breed programma opgesteld waarin je alles leert over hoe je VM’s naar Azure migreert. Daarnaast gaan we ook hands-on aan de slag.

08.30 – 09.00u: Inloop
09.00 – 10.00u: Introductie over het Microsoft Cloud Adoption Framework, Landing Zones en de Azure Migrate Customer Journey
10.00 – 10.15u: Kofiepauze
10.15 – 11.30u: Voorbereiden, ontdekken en het beoordelen van je omgeving 
11.30 – 12.30u: Ronde met vragen en lunch
12.30 – 14.00u: Benodigde ruimte en berekening van Azure kosten
14.00 – 14.15u: Korte pauze
14.15 – 15.30u: Migreren van VM’s naar Azure
15.30 – 16.00u: Volgende stappen voor optimalisatie, innovatie, governance, managen en architectuur 
16.00 – 16.30u: Q&A, afsluiting en borrel

Praktische informatie

Datum: 12 december 2019
Tijd: 9.00 – 16.30u
Locatie: Microsoft, Schiphol
Inschrijven: schrijf je direct in

Deze workshop is interactief. Het is daarom belangrijk dat je je eigen laptop meeneemt zodat je zelf de mogelijkheden van Azure kunt gaan ervaren tijdens de workshop. Daarnaast is het belangrijk dat je toegang hebt tot een Azure omgeving en al beschikt over Azure basiskennis.

Spreker

Deze workshop wordt gegeven door Arno Borst. Arno is Microsoft Azure Expert en door Microsoft getraind om deze workshop te geven. Hij weet als geen ander wat de mogelijkheden van Azure zijn en deelt graag zijn kennis en praktijkervaring tijdens deze workshop.

De Azure VM Migration Workshop

Samen met Microsoft nemen we je in één dag mee in hoe je VM’s migreert naar Azure. We delen niet alleen onze kennis maar gaan ook écht samen aan de slag. Na deze workshopdag:

  • Heb je een introductie van het Microsoft Cloud Adoption Framework gezien en weet je hoe je journey naar Azure eruit ziet inclusief migratie en architectuur voor de juiste ‘landing zone’.
  • Is jouw omgeving voorbereid voor de migratie, gebaseerd op wat en hoeveel je naar Azure gaat migreren.
  • Heb meer inzicht en een beoordeling van VMs – VMware, Hyper-V, AWS, Windows Server & Linux gebruik makend van agent-based en agentless technieken, assessment tools, move groups, Application dependency visualization
  • Migratie van je VM’s naar Azure door gebruik te maken van Azure Site Recovery (ASR)
  • Optimalisatie en een overzicht van de volgende stappen en Best Practices voor Azure optimalisatie.

Voor wie?

Deze workshop is technisch en is daarom bedoeld voor architecten, cloud engineers, developers, technische project managers en infrastructuur experts.

Meer Azure kennis opdoen?

Wil je meer Azure kennis opdoen of ben je juist nog helemaal niet bekend met de basis van Azure? Schrijf je dan ook in voor een van de andere workshops die we samen met Microsoft organiseren.

Aan de slag met de migratie van VM’s naar Azure?

Schrijf je nu in.

Voor deze gratis workshop zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De workshop organiseren we in samenwerking met Microsoft. 

12 december | 9.00 – 16.30 | Microsoft, Schiphol

Deel je enthousiasme