Remote provisioning presentatie

Zaterdag 6 juni heb ik - namens Wortell - een presentatie mogen geven tijdens SharePoint Saturday Netherlands 2015 in Vianen. Voor de mensen die mijn presentatie hebben moeten missen, of voor degene

1 min Blog Robert Schouten 10 juni 2015

Zaterdag 6 juni heb ik – namens Wortell – een presentatie mogen geven tijdens  SharePoint Saturday Netherlands 2015 in Vianen.

Na afloop heb ik veel vragen gekregen of ik mijn slidedeck over Remote Provisioning kon delen met de mensen die aanwezig waren, maar ook van mensen die helaas mijn sessie hebben moeten missen.

Natuurlijk wil ik dat. Hierbij mijn presentatie:

SPSNL_Remote_Provisioning_Wortell Presentatie Remote Provisioning

Mocht bovenstaande verwijzing niet werken, klik dan hier voor de directe link naar de presentatie.

Nog even in het kort waar mijn presentatie over ging:

Sinds de introductie van SharePoint 2013 heeft Microsoft het SharePoint App Model beschikbaar gemaakt. Er zijn veel APIs beschikbaar gekomen om vanuit een client via CSOM of REST tegen SharePoint aan te programmeren. Hierdoor is development op SharePoint gebied op veel vlakken veranderd. Sinds een klein jaar is er vanuit de SharePoint Community een Patterns and Practices team (PnP team) ontstaan. Hierin zitten vooral mensen uit de Microsoft product group. Vanuit dit team worden er veel samples en solutions verspreid met Patterns en Practices om via de Client SharePoint APIs onderdelen richting SharePoint te provisionen. Dit wordt vaak onder de noemer ‘Remote Provisioning via het Cloud Application Model (CAM)’ geschaard. Dit model maakt het mogelijk om zowel in de cloud (Office 365) als on-premise SharePoint onderdelen aan te maken.

Tijdens deze sessie zal ik de volgende onderdelen behandelen:

  • Waarom Remote Provisioning?
  • Introductie tot PnP
  • Scenario’s vanuit de praktijk
  • Diverse demo’s
  • Beperkingen en hoe gaan we hiermee om

Mocht je vragen hebben over Remote Provisioning, hoor ik het vanzelfsprekend graag!

Deel je enthousiasme

Robert Schouten

Robert Schouten is een Office Apps and Services MVP en Office 365 specialist bij Wortell. Als developer en consultant heeft hij heel veel ervaring met Office 365, Teams en SharePoint implementaties. Met zijn uitgebreide kennis is Robert ook erg waardevol voor zijn collega’s.

Stuur Robert een e-mailBekijk alle blogs van Robert