Data security

Datasecurity

De meeste datalekken die bij de Autoriteit Persoonsgegevens worden gemeld zijn voornamelijk het gevolg van menselijke fouten. Van alle succesvolle aanvallen begint ongeveer 60% met een handeling van een persoon die hij of zij beter niet had kunnen doen. Denk hierbij aan het klikken op de phishing link, of de USB stick in de werkplek stoppen.

Het wordt vaak pas veel later duidelijk dat er een datalek is

Zodra hackers toegang hebben gekregen tot het netwerk en er zijn geen signalen geweest van deze inbreuk, of signalen worden genegeerd, dan kunnen zij ongestoord hun gang gaan. Ze hebben alle tijd om data te kopiëren, tests uit te voeren voor ransomware of bepalen op welke manier ze data kunnen lekken zodat deze de organisatie het meeste schade toebrengt. Pas wanneer de hackers besluiten om kwaadwillende acties uit te voeren, zoals het installeren van malware en ransomware, krijgt de organisatie door dat ze misschien al maandenlang een ongenode gast hebben gehad.

Wanneer een hacker toegang heeft tot systemen en gegevens kan dat grote impact hebben op een organisatie en de betrokken personen. Geen enkele organisatie zit te wachten op een datalek en alle bijbehorende nadelige gevolgen, zoals een schending van de privacy en reputatieschade. Voorkomen is daarom beter dan genezen.

Benieuwd hoe Wortell dat 24/7 voor klanten doet vanuit het eigen Cyber Defence Center in Nederland?

Download de brochure: