Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Accountant wordt zakelijke vriend

Kennis
13-6-2017

Wie het stereotype van de accountant wil neerzetten, komt uit bij een wereldvreemde cijferaar die moeilijk in de omgang is en vooral zijn eigen waarheid wil horen. Je kunt natuurlijk onmogelijk een hele beroepsgroep over één kam scheren, maar het is duidelijk wel een valkuil. Accountants hebben, net als andere experts in welk vakgebied dan ook, de neiging hun eigen vakkennis te etaleren. En dat levert niet of nauwelijks een dialoog op, constateert ook de wereldwijd bekende managementgoeroe Paul Hughes. Antwoorden is statisch, vragen zijn dynamisch, stelt hij. Terwijl vragen de initiatiefnemers zijn, de wegbereiders. Ze zijn idealiter open, dynamisch en ze zijn leidend in een proces.  

Accountant wordt zakelijke vriend


De vaardigheid de juiste vragen te stellen, maakt onze gedachten creatiever en flexibeler. Vragen stellen ons in staat nieuwe vormen van strategie, innovatie en gedrag te bewandelen. Daarbij merken we op dat gesloten vragen beperkender van aard zijn dan open vragen. Die laatste scheppen vaak nieuwe kansen en mogelijkheden. De beste vragen creëren immers weer nieuwe vragen.
 

Download het whitepaper 'Accountant wordt zakelijke vriend'

Maar hoe wordt je als accountant de zakelijke vriend? Hierover heeft ETTU een whitepaper geschreven dat in gaat om de transformatie van accountant naar zakelijk partner. Vul het downloadformulier in en ontvang direct het whitepaper 'Accountant wordt zakelijke vriend', inclusief praktijkverhaal van Witlox Van den Boomen.