Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Wat doen apps voor de zorg?

Kennis
14-3-2016

De meerwaarde van apps in de zorg

Als consument merken we het al: er is voor alles een app. Ook in de zorg doen apps hun intrede. De meerwaarde wordt sterk bepaald door de mate waarin deze aansluiten bij het businessmodel van een zorginstelling en de rest van de ict-omgeving. “Pak vernieuwing van de ict-omgeving gestructureerd en gefaseerd aan, zodat je maximaal profiteert van efficiency- en effectiviteitswinst”, adviseert Danny Burlage, CTO van Wortell.

Drastische veranderingen in de manier van werken

ICT gaat de manier van werken in de zorg drastisch veranderen. Vrijwel alle organisaties die werkzaam zijn in de langdurige zorg hebben de eerste stappen al gezet. De groeps-pc’s zijn in de meeste organisaties aangevuld door devices die beter aansluiten bij het werk: een smartphone voor de thuiszorgmedewerker, een tablet voor verzorgenden op groepswoningen, et cetera. Het doen van verplichte registraties is daardoor steeds minder vaak een losstaande taak, maar wordt onderdeel van het werk. Kortom, de meeste organisaties in de langdurige zorg hebben de eerste stap gezet om ICT beter te laten aansluiten bij het werk dat medewerkers doen. Maar daarmee zijn ze er nog lang niet, weet Burlage.

Lees verder

Download het volledige artikel om verder te lezen. Met hierin:

  • Het belang van een roadmap
  • ICT als strategisch middel
  • Ervaringen van jeugdzorginstelling Intermetzo
  • Het belang van beveiliging
  • Ervaringen van zorginstelling Pameijer
  • Blik op de toekomst

Meer over Wortell in de zorg

Light-Bulb copy Calendar-Date-01 copy Book-Open copy

Contact

Wil je meer weten? We horen het graag. Neem hiervoor contact op met Sander van Kooten via 020-7505072 of sander.van.kooten@wortell.nl.