Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Dag saaie PowerPoint en statische nieuwsbrief. Hallo Sway!

Blogs
19-7-2016
swaySway. Dat is dat blokje in je Office 365 apps waarvan je eigenlijk niet zo goed weet wat je er mee moet. Het was er ineens. En wat het is en wat je er mee kan heeft niemand je verteld. En dat terwijl er achter die knop een krachtige tool zit waarmee je op een creatieve en originele manier een verhaal kan vertellen

Wat is Sway?

Sway helpt je op een eenvoudige en creatieve manier jouw ideeën vorm te geven. Ik zeg eenvoudig want als we de introductie clip moeten geloven, is het zelfs door je dochter te gebruiken bij het maken van haar spreekbeurt. Het wordt omschreven als een presentatie-app maar is niet te vergelijken met bijvoorbeeld PowerPoint. Met Sway maak je namelijk veel eenvoudiger een presentatie op basis van een verhaallijn. En in deze presentatie komt content tot leven. Het toevoegen van multimedia inhoud is gemakkelijk en wordt je nog gemakkelijker gemaakt door Sway. De tool stelt zoekopdrachten voor op basis van de inhoud en helpt je op die manier afbeeldingen, video's, tweets of andere relevante data te vinden.
Start met Sway
Start met Sway

Sway is makkelijk en snel te gebruiken

En vergeet dat gerommel met afbeeldingen bijsnijden, video's comprimeren en eindeloos de opmaak aanpassen om maar een beetje interessante presentatie te krijgen. Zelfs zonder inspiratie eindig je met een prachtige presentatie, omdat Sway je daar ook bij helpt door middel van Remix! En bevalt de voorgestelde opmaak je niet, dan krijg je met één druk op de knop weer een nieuw ontwerp.

Sway is een online dienst

Sway is geen programma wat je installeert op je laptop maar een online dienst. Je logt in met je Microsoft-account en gaat aan de slag. Omdat je bestand wordt opgeslagen in de cloud heb je altijd toegang, op ieder device waarop je inlogt. Zolang je maar verbonden bent met het internet. Je eindresultaat sla je niet op als bestand maar wordt bewaard in de cloud. Via een link deel je deze eenvoudig met wie je maar wilt. Het maakt niet uit op welk apparaat de ontvanger de presentatie bekijkt, want de weergave wordt daar automatisch op aangepast. Wil je meer weten over het beschikbaar maken van je Sway voor anderen? Lees dan de blog van mijn collega Renso. Vergeet vanaf nu dus die saaie PowerPoint presentaties met eindeloos veel tekst. Of die saaie statische nieuwsbrief en rapporten. Gebruik Sway en inspireer je collega's of je klanten met jouw verhaal. Breng je verhaal in een paar klikken tot leven en overtuig de ander! Het delen gaat via het versturen van een link of haal de invoegcode op en plaats je Sway op een website of blog.

Begin vandaag nog met Sway

Sway is beschikbaar voor web en als Windows 10-, Ipad- en Iphone- app. Dat betekent dat je Sway kan gebruiken op ieder gewenst apparaat. Om aan de slag te gaan of voor meer voorbeelden ga je naar sway.com. Heeft jouw organisatie als Office 365,  dan klik je in je Office 365 apps op SWAY.
Sway op surface Gebruik Sway op ieder gewenst apparaat
Is Sway interessant voor jouw organisatie maar geen idee hoe je dit moet laten landen of hoe je collega's motiveert Sway te gebruiken? Wortell helpt je met de introductie van Sway en hands-on training voor nieuwe technologieën. Neem contact met mij op voor meer informatie.