Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De zorg adopteert cloud in overvloed

Kennis
12-4-2015

Microsoft presenteerde vorige week een heat map van de organisaties in de gezondheidszorg die cloud hebben geadopteerd. Ziekenhuizen, thuiszorginstellingen, huisartsen en andere zorg-instanties die allemaal één of meerdere cloud producten van Microsoft in gebruik hebben. Uit dit overzicht blijkt dat de adoptie van clouddiensten binnen de gezondheidszorg hard gaat. Meer dan 25.000 Amerikaanse zorginstellingen gebruiken inmiddels Office 365, Microsoft Azure, CRM Online of een combinatie van deze producten.

Office 365, Azure en CRM Online gebruik in de zorg

Het is voor zorginstellingen ook interessant om gebruik te maken van cloud diensten. Door de ICT-omgeving uit te besteden naar leveranciers zoals Microsoft, zijn ze er zeker van dat ze een dienst gebruiken die een gemiddelde beschikbaarheid kent van 99,99% (dat zijn maximaal 53 minuten op jaarbasis) en voorzien is van alle mogelijke certificeringen die van toepassing zijn op zorginstellingen. Denk bij dit laatste aan de ISO 27001 certificering, de ISO 27018 certificering, de HIPAA en SSAE 16 certificering. Daarnaast heeft de door de Europese Commissie aangestelde Artikel 29 werkgroep aangegeven dat privacy voldoende is geborgd bij het gebruik van de Microsoft Cloud diensten en tekent Microsoft met iedere klant in Europa de zogenaamde EU Model Contracten (waarvan Nelie Smit Kroes van aan de basis heeft gestaan).

Wortell ondersteunt veel zorginstellingen bij hun ICT-omgeving. Ook wij zien een sterke groei van de afname van clouddiensten van Microsoft. Enkele voorbeelden zijn zorginstellingen die over afgelopen jaren naar de Microsoft Cloud zijn gemigreerd in Nederland:

  • Intermetzo: Jeugdzorg. Meer dan 2.400 medewerkers die dagelijks gebruik maken van Office 365 en Microsoft Azure.
  • RIBW Midden Brabant: Mobiel werken via de cloud.
  • Pameijer: App platform dat gevoegd wordt met informatie via de Microsoft Cloud.
  • Buurtzorg Nederland: Gebruikt met 6.000 zorgverleners Office 365 voor het faciliteren van communicatie tussen medewerkers.
  • De Zorggroep: Centrale mailomgeving voor 10.000 medewerkers.
  • Florence. Florence realiseert met Office 365 een nieuw sociaal kennis- en communicatieplatform voor al haar 4.000 medewerkers.
  • Korein. Korein integreert haar bestaande Exchange-omgeving met 1300 extra postbussen in de cloud van Office 365.

Meer weten over hoe de cloud zorginstellingen kan helpen? Welke voordelen een zorginstelling kan hebben door te migreren naar de Microsoft Cloud? Neem even contact met mij op via e-mail (danny.burlage@wortell.nl) of telefonisch (020-7505051).