Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Dit zijn de best gelezen blogs van 2018

Kennis
23-12-2018

Nu het einde van het jaar nadert en iedereen alweer bezig is met de planning van 2019 kijken we graag nog even terug naar het afgelopen jaar. In 2018 hebben we veel kennis en informatie gedeeld in onze blogs, video’s, klantcases, whitepapers, factsheets, nieuwsberichten en verschenen er 2 edities van het vernieuwde ETTU magazine PerpETTUum. Maar welke blogs van 2018 mag je echt niet missen? Bekijk de populairste blogs van 2018 in dit overzicht. Veel leesplezier!

Blockchain in Azure: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Blockchain is de laatste tijd vooral veel genoemd in relatie tot cryptovaluta zoals Bitcoin. Eind 2017, begin 2018 was het crypto als valuta wat de klok sloeg, maar deze toepassing is slechts het topje van de ijsberg. “Voor organisaties gaat de blockchain een revolutie veroorzaken in hun validatieprocessen en op vele andere vlakken.” Aan het woord is Lourens Siderius, Business Development Manager bij ETTU. “Om te weten wat de blockchain in Azure kan betekenen, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat blockchain precies is.” Lees verder

 

Digitale vitaliteit: wat betekent het voor een organisatie?

Digitale vitaliteit zou een belangrijk agendapunt moeten zijn voor elke organisatie, zowel vanuit medewerkers – als vanuit strategisch perspectief. Digitaal vitaal zijn gaat namelijk verder dan ‘jezelf aardig kunnen redden met Word of Excel’ of weten hoe je een document op moet slaan. In een Digitaal Vitale organisatie zijn medewerkers zich bewust aan het ontwikkelen om informatie te verwerven, gericht te gebruiken en beschikbaar te maken voor anderen (resultaat is tenslotte de som van het delen). Deze mate van transparantie stelt organisaties in staat om flexibel in te spelen op (toekomstige) ontwikkelingen en een cultuur te ontwikkelen waarbij afdelingen van elkaar weten waar ze mee bezig zijn - en waarom - en waar gezamenlijke doelen worden gewaarborgd. Lees verder

 

De juiste kaders als fundament voor de moderne werkplek in Office 365

De wereld verandert snel en continu en het is voor organisaties zaak om bij te blijven met deze ontwikkelingen. De makkelijkste manier om dit te doen, is om gebruik te maken van Office 365. Als clouddienst is Office 365 continu in ontwikkeling, ten gunste van de gebruiker. “Echter, zomaar Office 365 aanschaffen en implementeren is niet genoeg om optimaal gebruik te maken van het platform.” Aan het woord is Andries den Haan, Cloud Architect bij ETTU. “Het is ontzettend belangrijk om op basis van de beoogde business scenario’s vast te stellen hoe het platform op de beste manier in te richten en beheren om gebruikers te voorzien van de juiste kaders om veilig samen te werken.” Lees verder.

 

Hoe migreer je negen miljoen documenten naar een nieuw SharePoint platform?

Het migreren van 9 miljoen documenten naar een nieuw SharePoint-platform is een grote migratie. Dus hoe migreer je negen miljoen documenten naar een nieuw SharePoint platform? In deze blog lees je hoe je een grote migratie kunt uitvoeren. Deze blog is een case study van een migratieproject dat in 2018 werd voltooid voor een groot internationaal bedrijf. Lees verder.

 

Microsoft Modern SharePoint: gebruiksgemak ten top!

In 2001 heeft Microsoft (Classic) SharePoint geïntroduceerd en al snel werd deze manier van samenwerken een groot succes. Inmiddels werkt 85% van de Fortune-500 bedrijven met SharePoint en is het platform niet meer weg te denken uit de hedendaagse werkomgeving. “SharePoint blijft continu ontwikkelen, maar het werd toch tijd voor een grote upgrade en dat is Modern SharePoint geworden”, legt Martijn Molegraaf, Project Manager bij ETTU, uit. “Het gebruiksgemak is flink verbeterd, waardoor samenwerken nog makkelijker gaat. Modern SharePoint is veel gebruiksvriendelijker dan Classic SharePoint en koppelt applicaties nog meer met elkaar, zodat informatie toegankelijker wordt.” Lees verder.

 

Vooruitblik 2019

Ook in 2019 zullen we onze kennis over Adoptie, Azure, Blockchain, DMS, Governance, Mixed Reality, Office 365, (Modern) SharePoint, Social Intranet en Strategie weer delen in wekelijkse blogs. Daarnaast hebben we sinds dit jaar ook een technische blog waarin we diepgaande kennis delen over technische onderwerpen.

Wil je niks missen en direct op de hoogte zijn van de laatste blogs? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de wekelijkse blogupdate.