Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Dunamare met ConfigMgr 2012 op weg naar onderwijs van de toekomst

Kennis
6-11-2013

Met ConfigMgr 2012 is Dunamare Onderwijsgroep optimaal voorbereid op een toekomst waarin Bring Your Own Device (BYOD) centraal staat.

​Het onderwijs verandert. Leerlingen gebruiken content op steeds meer apparaten en via de nieuwste digitale media. Overal en altijd toegang tot internet en het schoolnetwerk is een vereiste, het liefst op de eigen smartphone, tablet of laptop. Dunamare Onderwijsgroep wil hierin vooroplopen. Onder meer door zich nu al bezig te houden met een toekomst waarin trends als Bring Your Own Device steeds belangrijker worden.

Dunamare Onderwijsgroep is een samenwerking van 23 scholen voor het voortgezet onderwijs in de regio Noord-Holland, waar circa 12.500 leerlingen en 1.500 medewerkers actief zijn. Voorheen beheerde Dunamare alle aanwezige apparaten via Microsoft SCCM 2007. Deze applicatie liep echter technisch tegen beperkingen op. Zo kostte het uitrollen van werkstations bijvoorbeeld onnodig veel tijd en geld. Daarnaast was SCCM 2007 niet voldoende voorbereid op het omgaan met de eigen laptops, tablets en smartphones van leerlingen en medewerkers.

"Onze leerlingen willen vandaag de dag zelf bepalen welke applicaties en software ze op hun device installeren", zegt Bastiaan Groeneveld, ICT-manager bij Dunamare. "Bovendien is niet elke applicatie die we voorheen centraal naar alle apparaten pushten, voor iedereen even geschikt. We zochten naar een mogelijkheid om de keuze aan de gebruiker zelf over te laten, zonder concessies aan veiligheid, overzicht en controle."

ConfigMgr 2012 draait sinds de zomer van 2013 bij Dunamare. Hiermee zijn ze niet alleen beter voorbereid op de toekomst, maar werken ze ook nu al sneller, efficiënter en gestructureerder dan voorheen. Groeneveld: "Het nieuwe systeem is veel beter beveiligd tegen virussen en malware, en biedt meer mogelijkheden op het gebied van licentiebeheer. Kortom: we zijn enorm blij met de overgang naar de 2012-versie, dat is wel duidelijk."

Lees het hele verhaal: Dunamare Onderwijsgroep BYOD.pdf