Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Efficiënte bedrijfsvoering essentieel voor calamiteitenorganisatie Noorderzijlvest

Kennis
21-4-2014

Waterschap Noorderzijlvest neemt Microsoft Lync in gebruik als nieuw platform voor de interne en externe communicatie.

​De Nederlandse waterschappen zorgen ervoor dat iedereen droge voeten houdt. En die keren dat ons land toch overstroomt, nemen de waterschappen direct maatregelen om de schade te beperken en herhaling te voorkomen. Dit vereist een goede bereikbaarheid en efficiënte bedrijfsvoering. Waterschap Noorderzijlvest in Groningen koos met het oog hierop voor Microsoft Lync als nieuwe communicatieomgeving en schakelde Wortell in voor advies en begeleiding bij de implementatie.

Het Lync-platform biedt Noorderzijlvest volgens Gerard Baving, Telecom Beheerder bij Noorderzijlvest, verschillende belangrijke businessvoordelen. “Om te beginnen liggen die op het gebied van beheer. We leggen alle nummers nu vast in onze Active Directory en kunnen ze volledig centraal en geïntegreerd binnen onze Microsoft-omgeving laten beheren door Wortell. Dat scheelt ons tijd en middelen. Daarnaast beschikken medewerkers nu via pc, laptop en smartphone over verschillende Office-functionaliteiten, wat de efficiëntie vergroot. We profiteren verder van de brede communicatiemogelijkheden van Lync, waardoor medewerkers efficiënter kennis en informatie met elkaar kunnen delen. In combinatie met de smartphone betekent Lync dat we de doelstelling van flexibel communiceren nu waar kunnen maken.”

Gerard Baving kijkt positief terug op de samenwerking met Wortell die in het teken stond van ontzorging. Gerhard Baving: “Wij kunnen nu de gewenste stap maken van traditioneel telefoneren naar modern communiceren en invulling geven aan Het Nieuwe Werken. Met Lync zijn we klaar voor de toekomst.”

Lees hier de hele case: Efficiënte bedrijfsvoering essentieel voor calamiteitenorganisatie Noorderzijlvest