Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Start je dag met interactief intranet Ruben!

Hoe vaak hoor je niet dat een portal of intranet niet meer serieus wordt genomen door haar eindgebruikers? Een intranet waar je niets kunt vinden, alle content enorm verouderd is en medewerkers al lang op andere manieren met elkaar nieuwtjes uitwisselen. Helaas hoor ik dat maar al te vaak. Maar intranet is bezig met een comeback en veel organisaties vragen zich af hoe ze daar het beste van kunnen profiteren. Het wordt voor organisaties namelijk steeds belangrijker om snel te kunnen reageren op ontwikkelingen in de markt. Dat betekent dat interne kennis en informatie ook beter geborgd en sneller gedeeld moet kunnen worden.

Delen, borgen en benutten van kennis

Wortell speelt in op deze behoeft en heeft daarom - op basis van vele honderden gerealiseerde intranet omgevingen - een standaard, social, responsive en interactief intranet ontwikkeld dat direct klaar is voor gebruik. We merken dat steeds meer organisatie hun medewerkers in staat willen kunnen stellen om, interactief, door alle lagen heen samen te werken. Deze portal, genaamd Ruben, kan toegang bieden tot alle informatie binnen een organisatie. Sterker nog Ruben kan jou gepersonaliseerde ‘toegangspoort’ zijn naar nieuws, samenwerksites, applicaties en informatie in de cloud werkplek van nu.

Daarnaast brengen de real-time communicatie momenten medewerkers dichter bij elkaar en helpt het bij het bouwen aan onderlinge relaties. Zo kunnen ze updates plaatsen, berichten liken en delen en commentaar geven. Ruben’s sociale kracht kan ook ingezet worden om ketensamenwerking te ondersteunen bijvoorbeeld tussen zorginstanties, zelfsturende teams, gemeentes en/of andere profit en non-profit organisaties. Dat is waar het ‘nieuwe’ intranet heen gaat, waarbij het gebruik van Microsoft Office 365 ook nog eens wordt gestimuleerd en geoptimaliseerd.

Gebruik van Microsoft Office 365 optimaliseren

Veel organisaties worstelen met hoe zij het gebruik van Micrsoft Office 365 het beste kunnen optimaliseren en stimuleren bij hun medewerkers. Via Ruben wordt eenvoudig toegang geboden tot vele Microsoft Office 365 onderdelen zoals Yammer, Delve en Skype for Business. Daarnaast krijg je regelmatig automatisch nieuwe functionaliteit aangeboden in de vorm van concrete updates. Kortom, een eigen intranet dat direct klaar is voor gebruik en het gebruik van Microsoft Office 365 diensten optimaliseert en stimuleert!

Niet meer top-down, one-way communicatie

Tot slot nog even over waarom we gekozen hebben voor de naam Ruben? Ik krijg deze vraag vaak. Eigenlijk is dat heel simpel. Ruben is een collega bij Wortell. Hij is altijd bereid om te helpen en heeft altijd het juiste antwoord voor iedereen klaar. Precies op het moment dat je het nodig hebt. Ruben is snel en flexibel. En bovenal, hij heeft heel veel portals ontwikkeld!

Met de naam Ruben willen we dus het persoonlijke en sociale karakter benadrukken. En het feit dat Ruben de interactie tussen medewerkers bevordert; dat intranet tegenwoordig niet meer top-down, one-way communicatie is maar juist tussen de mensen staat. Daarnaast kan je vanuit onszelf natuurlijk ook de nodige persoonlijke aandacht en specialistische kennis verwachten. Vandaar dus de naam Ruben. Wil je meer weten of Ruben eens uitproberen, stuur me dan een mail naar: guido.ploum@wortell.nl.

Meer over Intranet

Blogpost / 8-3-2021

Microsoft Viva: het einde van het out-of-the-box intranet?

Welke impact heeft Microsoft Viva op out-of-the-box intranetoplossingen? Gaat Microsoft Viva deze oplossingen vervangen of heeft een out-of-the-box in...
cloud security
Blogpost / 10-9-2020

E-book Remote Everything

‘Hoe ziet de werkplek eruit?’ Gedurende een lange periode hadden we een duidelijk beeld van het antwoord op die vraag. Lees het in dit e-b...
Blogpost / 17-3-2020

Thuiswerken: zo ziet het er bij Wortell uit (inclusief tips)

Neem een kijkje hoe het er bij de Wortellers aan toe gaat.
Blogpost / 17-2-2020

5 voordelen van Debble for Industry voor de IT-manager

IT-managers in de industrie staan te springen om het bedrijf echt vooruit te helpen. Toch zijn IT-managers samen met hun teamleden vaak bezig met deze...