Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Verslag van bezoek aan Microsoft Executive Briefing Center in Brussel

Kennis
20-3-2015

De afgelopen twee dagen ben ik samen met drie collega's en acht relaties in Brussel bij het Microsoft Executive Briefing Center geweest. Dit heb ik vaker gedaan en ik moet zeggen dat het een goede ervaring blijft. In twee dagen tijd hebben we de cloud ontdekt. Er is met name veel aan visievorming rondom de cloud gedaan, waarbij de roadmap van verschillende organisaties met elkaar vergeleken zijn.

Na een algemene introductie sessie hebben we de roadmap van Microsoft betreffende hun cloud strategie doorgenomen. Daarna zijn we ingegaan op Windows 10 en wat organisaties daarvan moeten verwachten. Vervolgens heeft iedere organisatie zijn grootste uitdagingen gedeeld op het gebied van hun ICT roadmap. Dit leverde interessante discussies op omdat veel organisaties ongeveer dezelfde uitdagingen blijken te hebben.

De tour door het Innovation Center blijft leuk. De mannen van het EBC nemen je mee langs verschillende opstellingen waar ze telkens hun kijk geven op de nieuwe ontwikkelingen. Met name de ruimte waarin ze verschillenmde apps op basis van de Kinect tonen is soms mind-blowing.

De vrijdagochtend startte goed. Na een sessie over EMS en dan in het bijzonder Windows Azure Active Directory zijn we verder gegaan met de adoptie van Office 365 en de Cloud Business Community van Wortell. We sloten de dag af met een kijkje hoe dit alles in de toekomst samen kan komen.

Op naar de volgende op 16 en 17 april aanstaande.