Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Ontmoet enkele collega's

Thijs Karreman

Head of Productivity & Change Consulting

Sander Derix

Architect

Mike van Willigenburg

Consultant
Productivity

Microsoft 365 Migratie Specialist

Medior Level Lijnden, Gouda, Eindhoven en/of thuis 32-40 uur

Als Microsoft 365 Migratie Specialist werk je aan uitdagende Microsoft 365 & SharePoint projecten voor verschillende klanten. Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en plannen van migratietrajecten. Zoals persoonlijke netwerkschrijven, groepsnetwerkschrijven, SharePoint servers en tenant-2-tenant migraties naar OneDrive voor Business, SharePoint Online of Microsoft Teams. 

Je komt terecht in een team van Migratie Specialisten waarmee je werkt aan grootschalige projecten, waarbij de aanpak focus heeft op het optimaliseren en automatiseren voor het beste resultaat. Hierbij maak je o.a. gebruik van PowerShell, AvePoint Fly, ShareGate, Migration Manager, SPMT en Mover. In toenemende mate standaardiseren we de werkwijze en techniek om gestructureerd en voorspelbaar de migraties uit te voeren en hierover te rapporteren. 

Ontmoet enkele collega's

Thijs Karreman

Head of Productivity & Change Consulting

Sander Derix

Architect

Mike van Willigenburg

Consultant
Klik op de bollen voor meer informatie.

Wat ga je doen?

Inventarisatie
Migratieplan
Offerte trajecten
Pilots draaien & migratie
Inventarisatie

Jij bent verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de huidige situatie bij de klant. De inventarisatie van de hoeveelheid bestanden, eventuele problemen met de data, omvang en wat zijn de structuren qua folders en rechten.

Migratieplan

Aan de hand van de bronomgeving bepaal jij hoe het migratie plan er uit komt te zien. Daarvoor maak je o.a. een doelarchitectuur voor de klant en stemt af hoe het beste vanuit de bron naar de doelomgeving te mappen. Hierbij gebruik je de ‘best practices’ van Microsoft en Wortell. Je adviseert tooling keuzes, richt de migratiestraat in, voert proefmigraties uit, en denkt na over de informatiebeveiliging in de nieuwe situatie.

Offerte trajecten

Als Microsoft 365 Migratie Specialist ben jij ook betrokken bij de presales & offerte trajecten en werkt je samen met de Accountmanagers.

Pilots draaien & migratie

Jij gaat met de klant eerst een pilot draaien. Met de eerste groep ga je ervaringen opdoen hoe de migratie verloopt en of het resultaat klopt om vervolgens de daadwerkelijke migratie uit te voeren inclusief de bijbehorende controles en rapportages. Daarbij geef je een indicatie wat de verwachtte doorlooptijd zal kunnen zijn voor de overige data.

We zoeken echt een topper

Wat heb je nodig?

  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
  • Minimaal vijf jaar ervaring met migraties en dan met name op een grotere schaal of een hoge complexiteit;
  • Kennis van Microsoft 365 en Azure technologie;
  • Verstand van verschillende migratietools en hoe deze het beste in te richten;
  • Ervaring met PowerShell scripting;
  • Ervaring met het adviseren van organisaties over het gebruik van en het inrichten van SharePoint Online en Microsoft Teams;
  • Kennis van Agile/Scrum.
Klik op de gekleurde agenda items voor een beschrijving.

Hoe ziet je dag eruit?

Maandag 09:00-10:00: Weekstart
Maandag 12:00-13:00: Lunch
Maandag 13:00-15:00: Inventarisatie zorgklant
Dinsdag 10:00-12:00: Opstellen migratie draaiboek
Dinsdag 12:00-13:00: Lunch
Dinsdag 13:00-16:00: O365 migratie
Woensdag 09:00-10:00: Standup
Woensdag 10:00-12:00: O365 Migratie
Woensdag 14:00-15:00: Migratie voorbereiden
Donderdag 09:00-10:00: Standup
Donderdag 10:00-12:00: Opstellen mgiratie draaiboek
Donderdag 12:00-13:00: Lunch
Donderdag 16:00-17:00: Tenant-2-tenant migratie
Vrijdag 09:00-11:00: Refinement klant X
Vrijdag 12:00-13:00: Lunch
Vrijdag 13:00-14:00: Sprint review
Vrijdag 14:00-15:00: Offerte traject

Jouw hart klopt sneller van de Microsoft technologie! Je bent gewend om in complexe omgevingen te werken en je weet lastige vraagstukken moeiteloos te vertalen naar logische, technische, oplossingen. Je bent communicatief vaardig en legt makkelijk contact, of het nu je collega’s of de klant betreft.

Bij Wortell begrijpen we elkaar: we zetten mensen op de eerste plaats. Hier werk je samen met een team van experts, werk je elke dag met de laatste technieken, met als doel om onze klanten in hun kracht te zetten. Want dat is volgens ons waar technologie voor staat: we empower people, zodat in een wereld vol verandering het nog steeds de mensen zijn die het verschil kunnen maken.

Kortom

“Je gaat baanbrekend werk opleveren waaraan anderen een voorbeeld nemen, en dat is een lekker gevoel”

Groeipad

Med. Migratie Specialist
Sr. Migratie Specialist
Architect
IT Strategy Consultant

Worteller worden?

Solliciteer direct!

Sollicitatieproces

1

Even bellen?

Wij willen je beter leren kennen. In dit gesprek horen wij graag wat jou getriggerd heeft om bij Wortell te solliciteren op deze vacature. Ook is het een mooi moment om jouw initiële vragen te beantwoorden.
2

Kennismaking

We nodigen je graag uit op ons kantoor in Lijnden of Gouda voor kennismakingsgesprek. Een van onze recruiters zal je eerste gesprekspartner zijn en jouw contactpersoon gedurende het proces. We vertellen je graag meer over Wortell en zijn ook heel benieuwd naar wat jij zoekt in een nieuwe uitdaging.
3

Vervolggesprek

Goed gevoel? Mooi dan nemen we de volgende stap. In het vervolggesprek spreek je twee collega’s uit het team. Zij zullen je meer vertellen over de afdeling en welke uitdagingen komen kijken bij deze rol.
4

Aanbieding

Is er een match? Dan bieden wij je graag een aanbieding aan. Wij streven naar het beste aanbod wat wij jou kunnen bieden, om op deze manier aan jouw wensen te voldoen als werkgever.
5

Contract tekenen

Ga je akkoord met de aanbieding? Dan is het tijd om de kurk van de fles te schieten en je contract te tekenen! Wij gaan je klaarstomen voor onze onboarding en wensen je alvast veel plezier als nieuwe Worteller!

Vragen over de Microsoft 365 Migratie Specialist vacature?

Whatsapp mij via de button rechtsonder!
Mylène Nijman Recruiter

Meer over Microsoft Viva, Microsoft Teams

Blogpost / 31-8-2022

Microsoft VIVA Configuratie Update

In deze blog leert Sander je wat de laatste updates zijn op het gebied van configuratie. Wat zijn de nieuwe features en hoe gebruik je ze?
Blogpost / 16-8-2022

Microsoft stopt ondersteuning voor Skype for Business Server: wat nu?

In een wereld waarin on-premise steeds meer wordt verdrongen door de cloud, moest het er eens van komen — Microsoft heeft aangekondigd te gaan s...
Blogpost / 10-2-2022

Continue Teams Governance: 6 goede ideeën die je op weg helpen

Het gebruik van Microsoft Teams is sinds de pandemie in een stroomversnelling geraakt. Binnen veel organisaties is de applicatie halsoverkop geïm...
sven_stock_wortell
Blogpost / 31-1-2022

Governance bij hybride werken: 5 tips voor soepel en veilig samenwerken met Microsoft Teams

De tijd waarin thuiswerken een optie was, is voorbij. Organisaties over de hele wereld maken het onderdeel van hun vaste beleid. De meeste hebben inmi...