Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.
Productivity

Microsoft 365 Migratie Specialist

Medior Level Lijnden, Gouda en/of thuis 32-40 uur

Als Microsoft 365 Migratie Specialist werk je aan uitdagende Microsoft 365 & SharePoint projecten voor verschillende klanten. Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en plannen van migratietrajecten, zoals persoonlijke netwerkschrijven, groepsnetwerkschrijven, SharePoint servers en tenant-2-tenant migraties naar OneDrive voor Business, SharePoint Online of Microsoft Teams. 

Je komt terecht in een team van Migratie Specialisten waarmee je werkt aan grootschalige projecten, waarbij de aanpak focus heeft op het optimaliseren en automatiseren voor het beste resultaat. Hierbij maak je o.a. gebruik van PowerShell, AvePoint Fly, ShareGate, Migration Manager, SPMT en Mover. In toenemende mate standaardiseren we de werkwijze en techniek om gestructureerd en voorspelbaar de migraties uit te voeren en hierover te rapporteren. 

Klik op de bollen voor meer informatie.

Wat ga je doen?

Inventarisatie
Migratieplan
Offerte trajecten
Pilots draaien & migratie
Inventarisatie

Jij bent verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de huidige situatie bij de klant. De inventarisatie van de hoeveelheid bestanden, eventuele problemen met de data, omvang en wat zijn de structuren qua folders en rechten.

Migratieplan

Aan de hand van de bronomgeving bepaal jij hoe het migratie plan er uit komt te zien. Daarvoor maak je o.a. een doelarchitectuur voor de klant en stemt af hoe het beste vanuit de bron naar de doelomgeving te mappen. Hierbij gebruik je de ‘best practices’ van Microsoft en Wortell. Je adviseert tooling keuzes, richt de migratiestraat in, voert proefmigraties uit, en denkt na over de informatiebeveiliging in de nieuwe situatie.

Offerte trajecten

Als Microsoft 365 Migratie Specialist ben jij ook betrokken bij de presales & offerte trajecten en werkt je samen met de Accountmanagers.

Pilots draaien & migratie

Jij gaat met de klant eerst een pilot draaien. Met de eerste groep ga je ervaringen opdoen hoe de migratie verloopt en of het resultaat klopt om vervolgens de daadwerkelijke migratie uit te voeren inclusief de bijbehorende controles en rapportages. Daarbij geef je een indicatie wat de verwachtte doorlooptijd zal kunnen zijn voor de overige data.

We zoeken echt een topper

Wat heb je nodig?

  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
  • Minimaal vijf jaar ervaring met migraties en dan met name op een grotere schaal of een hoge complexiteit;
  • Kennis van Microsoft 365 en Azure technologie;
  • Verstand van verschillende migratietools en hoe deze het beste in te richten;
  • Ervaring met PowerShell scripting;
  • Ervaring met het adviseren van organisaties over het gebruik van en het inrichten van SharePoint Online en Microsoft Teams;
  • Kennis van Agile/Scrum.
Klik op de gekleurde agenda items voor een beschrijving.

Hoe ziet je dag eruit?

Maandag 09:00-10:00: Weekstart
Maandag 12:00-13:00: Lunch
Maandag 13:00-15:00: Inventarisatie zorgklant
Dinsdag 10:00-12:00: Opstellen migratie draaiboek
Dinsdag 12:00-13:00: Lunch
Dinsdag 13:00-16:00: O365 migratie
Woensdag 09:00-10:00: Standup
Woensdag 10:00-12:00: O365 Migratie
Woensdag 14:00-15:00: Migratie voorbereiden
Donderdag 09:00-10:00: Standup
Donderdag 10:00-12:00: Opstellen mgiratie draaiboek
Donderdag 12:00-13:00: Lunch
Donderdag 16:00-17:00: Tenant-2-tenant migratie
Vrijdag 09:00-11:00: Refinement klant X
Vrijdag 12:00-13:00: Lunch
Vrijdag 13:00-14:00: Sprint review
Vrijdag 14:00-15:00: Offerte traject

Jouw hart klopt sneller van de Microsoft technologie! Je bent gewend om in complexe omgevingen te werken en je weet lastige vraagstukken moeiteloos te vertalen naar logische, technische, oplossingen. Je bent communicatief vaardig en legt makkelijk contact, of het nu je collega’s of de klant betreft.

Bij Wortell begrijpen we elkaar: we zetten mensen op de eerste plaats. Hier werk je samen met een team van experts, werk je elke dag met de laatste technieken, met als doel om onze klanten in hun kracht te zetten. Want dat is volgens ons waar technologie voor staat: we empower people, zodat in een wereld vol verandering het nog steeds de mensen zijn die het verschil kunnen maken.

Kortom

“Je gaat baanbrekend werk opleveren waaraan anderen een voorbeeld nemen, en dat is een lekker gevoel”

Groeipad

Med. Migratie Specialist
Sr. Migratie Specialist
Architect
IT Strategy Consultant

Worteller worden?