Go to content
We are the #1 Microsoft partner of the Netherlands
header_top_slogan_short
Console

Azure Data Engineering Learning Path (English)

35 days

Description

In the course "Azure Data Engineering" we help you to make the leap to Azure. Every week we take an important topic in the field of Cloud Data Engineering and get hands-on with it. Afterwards you know how the cloud works, how to set up an Analytics environment in Azure, and you have built up a Proof of Concept.

Fijne cursus waar de verschillende aspecten en mogelijkheden van data engineering in Azure stapsgewijs aan bod komen. De cursus voorziet van veel oefenmateriaal waarmee je de kennis toe kan passen in de praktijk. Elke week bouw je op die manier verder aan je eigen Proof of Concept. De docenten hebben veel praktische kennis en omdat de grootte van de groep beperkt wordt gehouden is er altijd genoeg ruimte voor vragen en hulp wanneer je ergens niet uit komt.

10

Dit was mijn eerste opleiding via het Wortell Smart Unlimited Learning programma. Het programma begint met een goed overzicht van de mogelijkheden en concepten binnen Azure. In de weken daarna duik je steeds verder in de materie en ga je ook veel zelf aan de slag. Het niveau van de opleiding is wat mij betreft goed, ik heb in ieder geval veel geleerd. De trainer is zeer deskundig, legt duidelijk uit en is altijd bereid tot het beantwoorden van vragen. Ook de trainingslocatie in Utrecht was goed en makkelijk bereikbaar.

10

Uitstekende training met heldere voorbeelden en opdrachten om bekend te raken met alle concepten en mogelijkheden van Data Engineering binnen Azure. De training is erg breed en in mijn ogen voornamelijk geschikt voor mensen die nog weinig tot geen ervaring hebben met Data Engineering binnen Azure. Je leert in de training veel over de inhoud, maar vooral ook wat je nog niet weet. Na een slechts een aantal weken ben je volledig op stoom om zelf in Azure aan de slag te gaan en zaken verder uit te zoeken en/of trainingen te volgen in wat je nog niet weet.

9

Prima allround Azure training. Veel geleerd over de cloudinrichting, Data Factory, Data Bricks en Synapse. Trainer was deskundig en kon ons veel vertellen over zowel de architectuur als de redenenen en techniek erachter.

8

Bevlogen trainer die met veel enthousiasme en kennis vertelt. De cursus gaf me een goed beeld van wat er op datagebied mogelijk is in Azure. De trainer geeft veel ruimte voor eigen casussen en vragen en checkt regelmatig of de training nog aansluit bij je verwachtingen. Dat is prettig.

8

Ondanks de combinatie van deelnemers remote en op locatie was de training goed te volgen. Er was veel interactie met een goede afwisseling tussen theorie, demo, en het zelf uitvoeren van oefeningen om bekend te raken met de diverse diensten in Azure. Ook was er ruimte om o.b.v. de behoefte van cursisten op bepaalde vraagstukken/onderwerpen in te zoomen.

9

De trainer is zeer meedenkend, intelligent, Trainer en Consultant tegelijk. Ideaal, enerzijds vanwege de praktijkkennis, maar ook didactisch onderlegd, dus effectief als het gaat om het lerend vermogen van de cursist. Tel daar nog eens bovenop dat dit een tailormade leertrajecten is omdat er continue getoetst wordt of het aansluit bij het kennisniveau. Die combinatie maakt hem een absolute aanrader.

10

Skills gained

After following this training:
 • You know the concepts of Cloud Data Engineering, and you can think about the solution architecture that is required for this
 • Understand the differences between design choices for "traditional" data platforms and platforms in Azure.
 • Are you familiar with processes and preconditions for a successful Data Platform project, such as security and good development techniques
 • Have you gained experience with modern development tools such as Git, CI/CD and Infra-as-Code
 • Can you make a trade-off between various products for a data scenario with which you came to the course
 • Have you put what you have learned into practice in a working Proof of Concept that you have built up during the learning process.

Prerequisites to follow the Azure Data Engineering course

In this training you need prior knowledge of the principles of Business Intelligence and Data Warehousing. For example, this experience can come from previous experience with the SQL Server stack, or from broad experience with Power BI.
T-SQL for data analysts (DP-080) (English)
Azure Data Engineering Learning Path (English)

Course outline

The Azure Data Engineering course consists of 6 weeks, divided into the following modules:
 • Cloud Fundamentals
 • Batch data processing in the cloud
 • Development techniques, CI/CD and DevOps
 • Security, Infrastructure and Infrastructure Code
 • Streaming Data
 • QA, Testing and Release Management

You spend about 12 hours on this course per week

Course material

In the Azure Data Engineering course, we use material that we have developed ourselves at Wortell Smart Learning. This includes slides, assignments for during the course days, and assignments for in between. We also provide more than enough material to deepen or broaden your knowledge. We make sure that you receive all the necessary material on time.

Available dates

There are currently no scheduled dates available. Please contact us for options.