Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service

1 min Blog Thijs Karreman 31 augustus 2015

Begin van het jaar werd al aangekondigd dat Microsoft een nieuwe dienst ging introduceren die het mogelijk maakt om efficiënter grotere hoeveelheden bestanden naar SharePoint Online te verplaatsen. Deze dienst moet o.a. de noodzaak voor derde partij tooling oplossen en bestaande SharePoint Online limieten omzeilen.

De dienst genaamd: “Office 365 Import Service for SPO Migration” is inmiddels in de publieke preview fase beschikbaar gekomen. De dienst biedt twee mogelijkheden om je data te migreren:

  • Je kunt via je netwerk de bestanden uploaden naar Azure blob storage;
  • Je kunt per koerier een harde schijf opsturen naar Microsoft.

De laatste optie is volgens Microsoft relevant indien je meer dan 10 terabyte aan gegevens hebt of bijvoorbeeld als uploaden geen optie is i.v.m. een beperkte netwerksnelheid.

Momenteel is de dienst zonder kosten uit te proberen op elke Office 365 omgeving, wat de kosten zullen zijn bij de lancering is nog niet bekend.

Deel je enthousiasme

Thijs Karreman

Ervaren strategisch consultant op het gebied van Office 365. Mijn kracht ligt in het behouden van het overzicht en denken in mogelijkheden. Ik werk graag samen aan complexe vraagstukken, dit doe ik op een gestructureerde manier met ruimte voor plezier.

Stuur Thijs een e-mailBekijk alle blogs van Thijs