Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Security: Regels, richtlijnen en wetten

Ontdek de essentiële regels, richtlijnen en wettelijke kaders die de basis vormen van een veilige digitale omgeving. Van de Europese NIS 2.0-richtlijn tot het Digital, Operational, Resilience Act (DORA)-framework, hier vind je waardevolle inzichten en verwijzingen naar cruciale wetten en richtlijnen die de veiligheid van onze digitale wereld waarborgen.

NIS 2.0: Versterking van digitale weerbaarheid in een veranderende wereld

Nagenoeg alle sectoren kenden de afgelopen jaren een enorme digitale revolutie. Digitalisering kent helaas ook een keerzijde. Namelijk, een toename van cybercriminaliteit. Gezien de toename in geavanceerde cyberaanvallen zag de Eurpese Unie zich genoodzaakt om meer uitgebreide maatregelen te nemen met de NIS 2.0 als resultaat. Het doel van de richtlijn is hetzelfde gebleven; het creëren van een gezamenlijk niveau aan securitymaatregelen binnen de EU-lidstaten in combinatie met het verbeteren van de samenwerking tussen de lidstaten.  

Om het niveau van cybersecurity binnen Europa te verhogen wordt het toepassingsbied uitgebreid met meer sectoren en diensten, die voor de economie en samenleving van een land als essentieel of belangrijk worden beschouwd; het wordt dus voor veel meer sectoren van toepassing. Ontdek alles over de NIS 2.0 en lees wat dit voor jouw sector en organisatie betekent. 

NIS 2.0 Assessment: Ontdek en verbeter je beveiligingsniveau
Benieuwd naar hoe jouw organisatie staat met betrekking tot veiligheidsmaatregelen? Wortell en Microsoft hebben de handen ineengeslagen en een assessmentprogramma opgesteld. Dit programma biedt inzicht in jouw huidige niveau van beveiligingsmaatregelen en levert een gedetailleerde routekaart met aanbevelingen om dit naar een hoger niveau te tillen. Maak gebruik van deze kans om je beveiliging te versterken en je organisatie te beschermen tegen potentiële risico's!

Naar het NIS 2.0 assessment

NIS 2.0

Verken de impact van NIS 2.0 op jouw organisatie en leer hoe het je helpt je digitale front te versterken tegen toenemende dreigingen.

Lees alles over NIS 2.0

Ontdek in welke sectoren de NIS 2.0 actief is en wat dit voor jouw organisatie betekent.

DORA: Regelgeving voor financiële dienstverlening

De financiële sector valt en staat met digitale transformatie die in rap temp voortduurt. Ook binnen de Europese Commissie staat digitalisering centraal, met speciale aandacht voor de toename van cybercriminaliteit. In navolging van NIS2 (Network and Information Security) is de Digital Operational Resilience Act (DORA) de nieuwste wetgeving die zich richt op het aanpakken van cyberrisico’s binnen de financiële dienstverlening. Op 23 juni 2022 is binnen het Europese Parlement de DORA goedgekeurd. Organisaties in de financiële sector en hun IT-dienstverleners zullen eind 2024 moeten voldoen aan de eisen van DORA. Het doel van deze wetgeving is het harmoniseren van de eisen met betrekking tot het beheersen van ICT-risico's, met als uiteindelijk doel het waarborgen van de continuïteit van kritieke processen binnen financiële instellingen.

DORA

Leer hoe DORA de veerkracht van jouw financiële dienstverlening versterkt en je helpt om te voldoen aan de eisen voor een robuuste digitale infrastructuur tegen groeiende cyberrisico's.

Lees alles over DORA

Wat betekent de DORA voor jouw financiële instelling?