Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Smart Learning trainingen

Beschikbare trainingen

49 trainingen

Scrum in de Praktijk

Leer werken met Scrum, een van de meeste populaire methodes om agile te werken. Praktijkgericht en hands-on.
€ 599,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

ChatGPT en LLMs voor Data Professionals

Maak kennis met ChatGPT, LLM's en prompting technieken. Leer dit effectief inzetten voor data-analyse en -verwerking. Leer met data-analyses op basis van praktische datasets ChatGPT veilig gebruiken.
€ 599,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Azure DevOps Repos voor Data Engineers

Leer Azure Repos gebruiken voor het versiebeheer van Data-oplossingen. Oplossen van conflicten, branching, merging en indeling repositories.
€ 649,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Intermediate Python voor Data Engineers

Leer geavanceerde dataverwerking met Python. Onsluit API's, laad complexe JSON en XML, gebruik Azure Data Lake Storage en logging voor Data Engineering.
€ 1.399,- (excl. BTW) 2 dagen Online, Utrecht

T-SQL voor data-analisten (DP-080)

In de basistraining "T-SQL voor data-analisten" behandelen we T-SQL, de query- en ontwerptaal voor Microsoft SQL Server en Azure SQL Database. We leggen de focus op het maken van analyses in SQL, en het klaarzetten, koppelen en verrijken van datasets voor gebruik binnen andere analyse-tools. Vanuit de brede ervaring met data-analyse deelt de trainer voorbeelden, en heeft talloze "puzzels" klaarstaan die helpen om SQL echt beter te begrijpen.
€ 1.099,- (excl. BTW) 2 dagen Utrecht

Advanced Python voor Data Engineers en Data Scientists

Leer hoe je Python écht krachtig kunt inzetten. Schrijf leesbare en efficiënte Python-code. Verhoog de betrouwbaarheid en kwaliteit van je code. Zet dit in voor data-analyse, -science en -engineering.
€ 1.399,- (excl. BTW) 2 dagen Utrecht

Azure Data Fundamentals (DP-900)

Wanneer je als organisatie met data en analytics aan de slag gaat, komt daar veel techniek bij kijken. Maar hoe leg je aan de niet-technische stakeholders in je organisatie uit wat er speelt, en welke overwegingen belangrijk zijn?
€ 549,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Azure Data Engineer (DP-203T00-A)

In deze training kijken we naar Data Engineering manieren om zowel real-time als batch-gedreven oplossingen te bouwen in Azure. Zowel de technologie in de basis (compute, storage) als de analytische oplossingen komen aan bod.
€ 2.299,- (excl. BTW) 4 dagen Utrecht

Azure Fundamentals (AZ-900)

In de cursus Azure Fundamentals behandelen we in één dag de werking van de cloud in het algemeen, en Microsoft Azure in het bijzonder. Na afloop hebben de cursisten een stevige basis gekregen over de inzet van cloudomgevingen.
€ 549,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Mastering DAX

In de training "Mastering DAX" leer je belangrijke patronen herkennen die je met DAX eenvoudig, krachtig en dynamisch kunt oplossen. DAX is een taal die in de basis heel simpel is met wat Excel-voorkennis heb je in no time je eerste berekende kolom. Maar op het moment dat je moeilijkere analyses wilt doen, loop je al snel tegen vragen aan Hoe kan ik eenvoudig een percentage van het geheel berekenen? Hoe maak ik gebruik van inactieve relaties tussen tabellen? In één dag gaan we aan de slag met vragen en casussen die vaak naar voren komen wanneer je met DAX aan de slag gaat.
€ 1.149,- (excl. BTW) 2 dagen Utrecht

Power BI Advanced: DAX en geavanceerde rapporten

In deze vervolgtraining "Power BI Advanced DAX en geavanceerde rapporten" werken we gedurende 2 dagen door allerlei aspecten van data-analyse met Power BI heen. Hierin leer je alles wat nodig is om geavanceerde data-analyses te doen met Power BI vanaf de basis van het ontsluiten van SQL Server data tot aan de geavanceerde werking van DAX alles komt aan bod!
€ 1.149,- (excl. BTW) 2 dagen Utrecht

Data Literacy Basics

Een verhelderende 'Lights On'-sessie voor iedereen die effectief en doelgericht met data wil leren werken.
€ 599,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

T-SQL voor Data-analisten (basis + advanced)

In de training "T-SQL voor data-analisten (basis advanced)" behandelen we T-SQL, de query- en ontwerptaal voor Microsoft SQL Server en Azure SQL Database. We leggen de focus op het maken van analyses in SQL, en het klaarzetten, koppelen en verrijken van datasets voor gebruik binnen andere analyse-tools. Vanuit de brede ervaring met data-analyse deelt de trainer voorbeelden, en heeft talloze "puzzels" klaarstaan die helpen om SQL echt beter te begrijpen. We sluiten af met de bijzonder krachtige concepten van windowing, ranking, subqueries en CTE's. Als data-analist kun je hiermee allerhande analyses efficiënt uitvoeren en oplossen.
€ 1.699,- (excl. BTW) 3 dagen Utrecht

Data Ethiek

Leer kritisch nadenken over de ethische aspecten van dataverwerking. Leer risico's mitigeren door aan de slag te gaan met prikkelende stellingen en casussen.
€ 599,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Datavisualisatie en Data Storytelling

Leer de kracht van datavisualisatie toepassen in jouw organisatie. Vanaf het waarom van visualiseren tot het nadenken over passende grafieken en stijlen in deze ééndaagse training leg je een solide fundament.
€ 599,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Opleiding Azure Data Engineering

In de opleiding "Azure Data Engineering" helpen we jou als Microsoft BI- en Data Warehouse-ontwikkelaar om de sprong te maken naar Azure Data Engineer. Na afloop weet je hoe de cloud in elkaar zit, hoe je Analytics-omgeving in Azure eruit kan zien, en heb je een werkende Proof of Concept opgebouwd.
€ 2.999,- (excl. BTW) 35 dagen Utrecht

Power BI Fundamentals

Basistraining Power BI, waarbij de kennis écht beklijft en continu in de praktijk toegepast wordt. Leer de basis van het rapporten maken in Power BI op een hands-on manier. Dit leertraject komt overeen met de eerste vier weken van het Leertraject Data-analyse met Power BI.
€ 1.099,- (excl. BTW) 2 dagen Utrecht

Implementing a Lakehouse with Microsoft Fabric (DP-601T00)

This course is designed to build your foundational skills in data engineering on Microsoft Fabric, focusing on the Lakehouse concept. This course will explore the powerful capabilities of Apache Spark for distributed data processing and the essential techniques for efficient data management, versioning, and reliability by working with Delta Lake tables. This course will also explore data ingestion and orchestration using Dataflows Gen2 and Data Factory pipelines. This course includes a combination of lectures and hands-on exercises that will prepare you to work with lakehouses in Microsoft Fabric.
€ 599,- (excl. BTW) 1 dag Online

CI/CD met Azure DevOps voor Data Engineers

In de training “CI/CD met Azure DevOps voor Data Engineers” leer je zelfstandig een CI/CD omgeving in te richten voor Microsoft BI-oplossingen. We behandelen uitgebreid Azure Repos, Pipelines en Boards. Ook leggen we een stevige basis in het samenwerken met Git.
€ 1.398,- (excl. BTW) 2 dagen Utrecht

Dimensioneel Modelleren (Advanced)

Leer voor veelvoorkomende analysevraagstukken de juiste stermodellen (Dimensionele Modellen) vorm te geven.
€ 1.099,- (excl. BTW) 2 dagen Utrecht

Advanced T-SQL voor Data-analisten

Leer in één dag de bijzonder krachtige concepten van windowing, ranking, subqueries en CTE's. Als data-analist kun je hiermee allerhande analyses efficiënt uitvoeren en oplossen.
€ 699,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

AZ-305: Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions

As (future or current) Azure Solution Architect, learn how to design infrastructure solutions. Governance, compute, application architecture, storage, data integration, authentication, networks, business continuity, and migrations. The course combines lecture with case studies to demonstrate basic architect design principles.
4 dagen

Power Query

Leer Power Query en M in te zetten om je data effectief en efficiënt in te laden in Power BI.
2 dagen

Azure Data Factory (ADF): Data Flows

Azure Data Factory heeft naast een workflow-engine ook een krachtige ETL-component Data Flows. Hierin kun je allerhande inhoudelijke data-transformaties visueel vormgeven, uitvoeren en beheren. Van harte welkom bij de training Azure Data Factory Data Flows!
1 dag

Querying Snowflake with SQL

This training covers Snowflake SQL, the query and design language for Snowflake. It focuses on analyzing data in SQL and preparing datasets for analysis. The training also covers windowing, ranking, subqueries, and CTEs.
3 dagen

Synapse Pipelines: Data Flows

Synapse Pipelines heeft naast een workflow-engine ook een krachtige ETL-component Data Flows. Hierin kun je allerhande inhoudelijke data-transformaties visueel vormgeven, uitvoeren en beheren. Van harte welkom bij de training Synapse Pipelines Data Flows!
1 dag

TimeXtender CORE

Tijdens deze 2 daagse training in workshop vorm ontdek je de geheimen van TimeXtender en leer je de kunst van gegevensbeheer.
2 dagen

Designing and Implementing an Azure Data Science Solution (DP-100)

In deze training leer je hoe je als ervaren Data Scientist de kracht van de cloud via Azure Machine Learning kunt inzetten voor jouw Data Science-activiteiten. Je leert hoe je je bestaande kennis van Python en Machine Learning kunt inzetten om de diverse fasen van een data science proces te beheren en begeleiden in Microsoft Azure
3 dagen

Power BI: User Experience (UX) en dashboard design

We leggen in twee dagen de focus op het optimaliseren van Power BI-rapporten door het verbeteren van de user experience en het design van dashboards. We besteden aandacht aan hoe je écht goed bruikbare en heldere rapporten kunt maken, zodat eindgebruikers sneller en effectiever inzichten kunnen verkrijgen uit de rapporten. Aan de hand van praktische oefeningen leer je hoe je visuals efficiënt kunt ontwerpen en hoe je de waarneembaarheid van dashboards kunt verbeteren. Daarnaast verdiepen we ons in het goed gebruik van kleuren en het omgaan met huisstijlen in datavisualisatie.
2 dagen

Workshop Power BI: Rapporten en Dashboards

In deze training wordt het werken met Power BI onder de loep genomen. We leggen in deze training/workshop de nadruk op het visualisaties, rapporten en dashboards maken in Power BI. Ook zullen we kijken naar het delen van rapporten en datasets zodat de samenwerking in jouw team soepel en eenvoudig gaat. Deze training is in workshop-vorm. Dit houdt in dat de focus sterk ligt op het zelf leren doen. We nemen gedurende de dag diverse momenten voor centrale uitleg over Power BI en om het grote plaatje scherp te houden, maar zijjn vooral veel zelf aan de slag. Het doel is dat je achteraf echt zelf rapportages kunt maken. In deze cursus zullen we voornamelijk rapportages bouwen op een bestaande Power BI dataset of kubus, waarin allerhande onderwerpen binnen Power BI voorbij komen.
1 dag

Synapse Pipelines: Orchestratie en Development

In deze training richten we ons op het stuk orchestratie en data movement binnen Azure Synapse Pipelines. Je leert werken met Synapse Pipelines en hoe je de databewegingen binnen je platform kunt orchestreren.
2 dagen

Power BI Governance

Bewaak als organisatie beveiliging, governance, privacy, datakwaliteit en metadata. Zorg dat je rapportages en analyses van hoge kwaliteit blijven.
€ 599,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Git voor Data Engineers

Leer Git gebruiken voor het versiebeheer van Data-oplossingen. Oplossen van conflicten, branching, merging en indeling repositories.  
1 dag

Data Management in de Praktijk

In de training Data Management in de praktijk word je meegenomen door een ervaren Data Management specialist die bij meerdere organisaties Data Management praktisch heeft ingericht
€ 599,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Azure Data Factory (ADF): Orchestratie en Development

In deze training richten we ons op het stuk orchestratie en data movement binnen Azure Data Factory (ADF). Je leert werken met ADF en hoe je de databewegingen binnen je platform kunt orchestreren.
€ 1.199,- (excl. BTW) 2 dagen Utrecht

Azure AI Fundamentals (AI-900)

This course introduces fundamentals concepts related to artificial intelligence (AI), and the services in Microsoft Azure that can be used to create AI solutions. The course is not designed to teach students to become professional data scientists or software developers, but rather to build awareness of common AI workloads and the ability to identify Azure services to support them. The course is designed as a blended learning experience that combines instructor-led training with online materials on the Microsoft Learn platform (https//azure.com/learn). The hands-on exercises in the course are based on Learn modules, and students are encouraged to use the content on Learn as reference materials to reinforce what they learn in the class and to explore topics in more depth.
1 dag

Data Engineering with Azure Databricks

Leer zelfstandig een Data Lakehouse bouwen met Databricks. Alles komt aan bod architectuur, ontwerp, inrichting, transformaties, orchestratie, versiebeheer
€ 1.399,- (excl. BTW) 2 dagen Utrecht

Dimensioneel Modelleren

Leer Dimensioneel Modelleren. Met veel opdrachten en oefeningen krijg je modelleren goed onder de knie. Raak bedreven in het maken van sterschema's. Dit helpt je in je data-analyse en rapportage.
€ 599,- (excl. BTW) 1 dag Utrecht

Examentraining DAMA CDMP (Certified Data Management Professional)

De examentraining DAMA/DMBOK2 is opgezet om je te helpen het CDMP-examen te behalen. Met trainings- en begeleidingsdagen, materialen en vouchers voor proefexamen en examen helpen we jou in het studeren voor het DAMA CDMP-examen
€ 2.299,- (excl. BTW) 4 dagen Utrecht

Snowflake voor Data Engineers

'Snowflake voor Data Engineers' biedt een uitgebreide kennismaking met Snowflake. Tijdens de training krijg je een beeld van het ontstaan van cloud data platforms, het aanbod van cloudplatforms dat er is en de positionering van Snowflake daarbinnen.
3 dagen

Of zoek zelf door de trainingen!

Wie zijn we?

Wortell Smart Learning helpt je om Data & Analytics écht te begrijpen. Wij geloven in het delen van kennis, die we duurzaam inbrengen in organisaties. Overal waar wij komen, helpen we mensen verder. Met zowel direct toepasbare inzichten voor de korte en lange termijn. En met inspirerende praktijkervaring, die je helpt om het grote plaatje helder te houden.