Mission Critical Azure

In de afgelopen jaren heeft Wortell al 1,6 miljoen gebruikers wereldwijd naar de cloud gebracht, voornamelijk dankzij de inrichting van een moderne werkplek. Met Mission Critical Azure (MCA) wordt het mogelijk om nu ook datacenters op een veilige en beproefde manier klaar te maken voor de toekomst in de cloud. De overstap naar de Azure wordt zo makkelijker dan ooit.

Voordelen van het onderbrengen van de datacenters in de cloud

De voordelen die de cloud met zich meebrengt in de werkplek, zijn net zo toepasbaar op het onderbrengen van de datacenters in de public cloud. Zo betaalt een organisatie alleen maar voor gebruik en deze kosten kunnen ook nog eens heel transparant inzichtelijk worden gemaakt in het Cloud Cost Center. De cloud is veilig en drijft innovatie omdat technische beperkingen tot het verleden behoren. Redenen genoeg om de transitie van datacenters naar de cloud serieus te overwegen en om de mogelijkheden te onderzoeken.

De 7 onderdelen van de Mission Critical Azure

Het programma MCA bestaat uit 7 diensten die elk ook apart ingezet kunnen worden. Echter, wanneer een organisatie de complete digitale transformatie wil maken om de datacenters naar de cloud te bewegen, is het volledige programma aan te raden.

  1. Azure Readiness Scan. De eerste stap is het inventariseren van de huidige omgeving en beschrijven welke acties ondernomen moeten worden om de transitie naar de cloud in te zetten. Uiteraard worden de kosten en baten hierbij meegenomen.
  2. Strategie bepalen en Cloud Competence Center opzetten. Aan de hand van strategiesessies wordt de IT-afdeling geprikkeld om mee te denken over hun veranderende rol en getraind om vanuit visie met de business te communiceren en om nieuwe functies te faciliteren.
  3. Azure Out of the Box. De Azure omgeving wordt ingericht op basis van best practices en vervolgens door Wortell in beheer genomen zodat deze altijd veilig en up-to-date is.
  4. DevOps Out-of-the-Box. Door ook de DevOps en bijbehorende projecten, boards en pipelines volgens vaste standaarden in te richten, wordt het ontwikkelen van nieuwe oplossingen sneller, gemakkelijker en veiliger.
  5. Security Operations Center. Ook wel het Managed Detection and Response (MDR) genoemd. Het MDR is ingericht om bepaalde verdachte acties op de omgeving te herkennen en als keten te classificeren in een risicoprofiel. Hier worden vervolgens proactief acties op uitgevoerd.
  6. Cloud Cost Center. Krijg inzichtelijk welke afdeling, welk land of welke rollen verantwoordelijk zijn voor welke kosten. Meten is weten, dus deze inzichten kunnen grote kostenbesparingen tot gevolg hebben.
  7. Applicaties realiseren. Applicaties die men nu gebruikt worden omgebouwd van IaaS naar PaaS oplossingen, zodat deze beter binnen de nieuwe cloud-omgeving passen.

De managed services die hierbij geleverd wordt bestaat uit een proactieve dienst. Hierdoor zullen op basis van monitoring en automation incidenten voorkomen worden.

Mission Critical Azure

Wortell lanceert Mission Critical Azure: het bedrijfskritische datacenter in Azure

Lees het blog

Kostenbesparing, flexibiliteit of snelheid: wat is jouw drijfveer?

Alle voordelen die de cloud met zich meebrengt zijn te verdelen in 3 hoofdcategorieën: kostenbesparing, flexibiliteit en snelheid. Nu hoeft de overstap naar de cloud niet per definitie kostenbesparingen met zich mee te brengen. Echter, het maakt de gemaakte kosten wel veel inzichtelijker en daardoor gemakkelijker om de noodzaak te bepalen. Ook is het mogelijk om bepaalde onderdelen van het platform voor korte tijd aan of uit te zetten om zo tests uit te kunnen voeren. Bij een succesvolle test, kan de oplossing opgeschaald worden. Zo niet, worden alle aanhangige onderdelen weer uitgeschakeld. Deze flexibiliteit zorgt voor een hoge snelheid van ontwikkeling, waardoor innovatie alle ruimte krijgt en een organisatie snel een voorsprong ten opzichte van concurrenten behaalt en IT er volledig kan zijn voor de vraag van zijn business.

Met Wortell als partner is kennis en expertise geborgd

Het is tegenwoordig al moeilijk genoeg om de juiste mensen te vinden. Zeker in een snel veranderende omgeving als de cloud, kan kennis gemakkelijk verouderd raken en kan dit grote gevolgen hebben. Daarom is het aan te raden om samen te werken met een partij die gespecialiseerd is in de cloud. Die continu oplossingen ontwikkelt voor de cloud om het platform veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. Die meedenkt en vanuit kennis en expertise altijd klaarstaat met raad en daad.

Neem snel contact op met Wortell om ook jouw datacenters toekomstbestendig te maken.

Meer weten over Mission Critical Azure?

Onze experts vertellen je graag meer. Vul onderstaand formulier in en je ontvangt informatie over Mission Critical Azure in één overzicht. Direct in contact komen met een expert? Dat kan natuurlijk ook, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je meer te vertellen over Mission Critical Azure.