Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Azure IaaS: een heldere definitie

Kennis IaaS
27-11-2018
Microsoft Azure: je hebt er vast weleens van gehoord, maar wat is het nu precies? Kort gezegd: het fundament van de cloudinfrastructuur die Microsoft aanbiedt. Office 365, dat je ongetwijfeld kent, is hier onderdeel van. Met Azure kun je zelf applicaties bouwen en bestaande apps draaien in de cloud - met niets meer dan een webbrowser. Automatisering zónder eigen middelen, dus. Handig, maar waarom is Azure de basis voor de moderne werkplek en werkwijze?

Azure: een heldere definitie

In deze blog behandelen we het Azure-deel dat Infrastructure as a Service (IaaS) biedt. Dit betekent dat je de systemen en servers die nu op jouw locatie of in een datacenter draaien, kunt omzetten naar een virtuele machine in Azure met een bijbehorende netwerkconfiguratie. Alle software die hierin draait blijft hetzelfde. Hoe een migratie in haar werk gaat? Tijdens onze Azure Scan – met geautomatiseerde assessmenttools en interviews – voeren we een scan uit op je netwerk. Zo komen we erachter hoeveel datacentercapaciteit je daadwerkelijk gebruikt. Op basis daarvan berekenen we wat dit zou betekenen binnen Azure, waarvoor je per maand, dag of uur betaalt.

De zwevende cloudgebruiker: hybride als tussenstap

Als je organisatie toch al naar de cloud aan het bewegen is, wat doe je dan met je bestaande servers? Het is de vraag van menig bedrijf. Stel de applicaties - van e-mails tot Office 365 - zijn al gemigreerd, maar je betaalt nog evenveel voor je datacenter. Wat doe je in zo'n geval? Een goede tussenstap is de hybride cloud. Hiermee koppel je je datacenter aan de Azure-infrastructuur en maak je de meest bedrijfskritische apps hoog beschikbaar en volledig cloud-geïntegreerd. Zo wordt Azure een tweede datacenter waarnaar je kunt uitwijken.
De hybride cloud biedt jou de mogelijkheid om alles in je eigen tempo te doen. En wanneer alles goed draait, kun je op een gegeven moment beslissen dat je traditionele datacenter geen noodzaak meer is.
Middels identity komt alles samen. Door je bestaande apps te koppelen aan de Azure Active Directory creëer je één geheel. Via je Microsoft Cloud-account heb je toegang tot al je clouddiensten en applicaties - óók je bestaande bedrijfsapps. Daardoor wordt de toegang veiliger en eenvoudiger in gebruik.

De basis voor een moderne werkplek

De moderne werkplek is gestoeld op Office 365 en werken vanuit de cloud. Azure maakt het makkelijk om je bedrijfsapps veilig te ontsluiten op het internet. Bovendien zijn ze via de cloud overal beschikbaar, op elk moment. Daarmee vormt Azure dé basis voor de moderne werkplek en werkwijze!

Meer over IaaS

datacenter in azure
Blogpost / 20-11-2020

Hoe bespaar je geld met een datacenter in Azure?

Een transitie naar Azure: je voelt er wel wat voor. Maar is dat niet erg duur? Hoewel soms op het eerste gezicht een indrukwekkend prijskaartje a...
Datacenter
Blogpost / 17-6-2020

Modern datacenter in Azure: 8 voordelen en redenen om te starten

De veranderingen op IT-gebied gaan razendsnel. Zeker nu thuiswerken geen optie meer is, maar een must. Veel bedrijven kijken op dit moment of ze appli...
Blogpost / 18-8-2016

RDS 2016 deployment (Full HA) in Azure IaaS in < 30 minutes, Azure Resource Manager FTW!

Check out this article to see how Azure Resource Manager automated a full RDS 2016 deployment in Azure IaaS in less than 30 minutes!
Blogpost / 15-7-2015

Azure Resource Manager - Template for RDS in IaaS

Azure Resource Manager is the Management API layer for the future Microsoft Cloud! The Microsoft RDS team released a template to deploy RDS in Aure Ia...