Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

De belangrijkste voordelen en features van Teams Calling

In de afgelopen jaren is er een grote verschuiving geweest naar hybride werken. Technologie heeft hier een grote factor in gespeeld. Met Teams Calling kunnen gebruikers gemakkelijk bellen en gebeld worden, zowel op kantoor als thuis of onderweg. Teams Calling is een belangrijk hulpmiddel geworden voor deze hybride wereld. Het maakt niet alleen mogelijk om te werken waar je wilt, of dat nu thuis, op kantoor of onderweg is. Maar het verhoogt ook de efficiëntie en flexibiliteit van de communicatie. Met Teams Calling ben je altijd bereikbaar.

De voordelen van Teams Calling

Teams Calling biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele telefonie, waardoor het een aantrekkelijke oplossing is voor moderne bedrijven. Hier lees je vijf belangrijke voordelen van Teams Calling:

  1. Naadloze integratie met andere Teams-functies: Teams Calling is geïntegreerd met andere Microsoft Teams-functies, waaronder chat, bestandsdeling en videoconferenties. Dit betekent dat gebruikers naadloos kunnen schakelen tussen verschillende communicatiemiddelen in één app, waardoor het gemakkelijker wordt om efficiënt samen te werken en te communiceren.

  2. Flexibiliteit van locatie: Met Teams Calling kunnen gebruikers gemakkelijk communiceren en samenwerken, ongeacht hun locatie. Of het nu gaat om werken vanuit huis, onderweg zijn of op kantoor zijn, Teams Calling maakt het mogelijk om altijd bereikbaar te zijn en naadloos te communiceren met collega's en klanten. Daarnaast biedt Teams Calling verschillende handige functies, zoals voicemail en het doorsturen van gesprekken naar andere teamleden. Dit helpt bijvoorbeeld bij het stroomlijnen van de communicatie. 

  3. Kostenbesparend: Teams Calling biedt vaak lagere kosten in vergelijking met traditionele telefonie-oplossingen. Dit komt omdat Teams Calling een cloudgebaseerde oplossing is die geen dure hardware of onderhoudskosten vereist.

  4. Verhoogde productiviteit: Met Teams Calling kunnen gebruikers snel en gemakkelijk contact opnemen met collega's en klanten. Dit kan de productiviteit verhogen doordat gebruikers minder tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de juiste contactpersoon of het heen en weer schakelen tussen verschillende communicatiemiddelen.

  5. Nieuwe functies en verbeteringen: Microsoft blijft nieuwe functies en verbeteringen toevoegen aan Teams Calling, waardoor het steeds aantrekkelijker wordt voor bedrijven. Van het opnemen van gesprekken tot verbeterde geluidskwaliteit, Teams Calling blijft evolueren om te voldoen aan de behoeften van moderne werknemers.

Hoe vertaalt zich dit naar de praktijk?

Wortell heeft Brink.nl geholpen bij het optimaal bereikbaar zijn met Teams Calling. Het was de wens voor Brink om de informatietechnologie zo flexibel en locatieonafhankelijk mogelijk in te richten. Omdat klanten steeds meer rechtstreeks met medewerkers bellen in plaats van naar een centraal nummer, was Brink op zoek naar een schaalbare oplossing. Teams Calling van Wortell zorgt er daarnaast voor dat klanten nooit lang op een beschikbare medewerker hoeven te wachten. Kan de eerste op de lijst niet opnemen? Dan gaat de telefoon over bij de volgende. “Op die manier hoeven klanten nooit lang te wachten en is onze bereikbaarheid gegarandeerd.” Meer over Teams Calling bij Brink lees je hier

Features Teams Calling

Microsoft heeft enkele nieuwe functies toegevoegd aan Teams Calling, waardoor het nog gemakkelijker wordt om te communiceren en samen te werken met collega's en klanten, zowel op kantoor als daarbuiten.

Een van deze nieuwe functies is de mogelijkheid om een ​​beller in de wacht te zetten en over te dragen aan een andere collega. Dit is vooral handig voor bedrijven met meerdere afdelingen of teams, omdat het efficiëntere communicatie mogelijk maakt en de workflow kan verbeteren.

Een andere recente toevoeging is de mogelijkheid om gesprekken op te nemen. Dit kan nuttig zijn voor bijvoorbeeld het vastleggen van belangrijke informatie tijdens een gesprek, het trainen van medewerkers of voor juridische doeleinden. Ook is het nu mogelijk om tekstberichten in te spreken in plaats van te typen, waardoor het nog gemakkelijker wordt om snel te communiceren.

Ten slotte heeft Microsoft de geluidskwaliteit van Teams Calling verbeterd, met behulp van nieuwe technologieën voor ruisonderdrukking en echo-onderdrukking. Dit vermindert achtergrondgeluiden en verbetert de algehele gesprekskwaliteit, wat essentieel is voor een effectieve communicatie.

Meer informatie over Teams Calling

Geniet van optimale flexibiliteit op het gebied van telefonie!