Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Self-service en Identity Management binnen de Modern Workplace

Blogs
24-12-2019
Om de Modern Workplace as a Service dienstverlening nog beter aan te laten sluiten op de eindgebruiker gaat Wortell een partnership aan met Ydentic. Met Ydentic biedt Wortell haar klanten een self-service en Identity Management platform waarmee klanten zelf eenvoudig regie houden op on- en offboarden van nieuwe medewerkers. Dit houdt veel meer in dan alleen het toegang geven tot data en systemen. Ook hardware is hierin essentieel.

De samenwerking tussen Ydentic en Wortell

Franck van Diest, Product Manager bij Wortell: “Wij hebben voor Ydentic gekozen omdat de oplossing van Ydentic een hele volwassen en passende oplossing is die compleet aansluit op onze Modern Workplace as a Service visie. Wij willen het klanten en eindgebruikers zo makkelijk mogelijk maken om hun werk te doen. Daarnaast past deze samenwerking ook heel goed in de visie van Wortell om samen te werken met partners met specifieke expertise. Zo kunnen wij onze klanten de beste totaaloplossing bieden.”

Een rol gebaseerde werkplek met persona’s

Binnen de visie van Wortell op de Modern Workplace as a Service is het ontzettend belangrijk om eindgebruikers een werkplek te bieden die bij hun rol past. Ydentic ondersteunt deze visie door het mogelijk te maken om persona’s te integreren in de oplossing. Dit betekent dat klanten bij het onboarden van medewerkers kunnen aangeven tot welk persona de medewerker behoort. Op basis daarvan rollen wij de perfect passende werkplek uit. De perfect passende werkplek houdt in dat elke medewerker een werkplek heeft met de juiste applicaties, rechten en hardware. Denk bij hardware bijvoorbeeld aan het soort laptop, tablet en mobiele telefoon.

De werkplek: precies wat nodig is, niet meer maar vooral niet minder

Natuurlijk zijn de persona’s per organisatie verschillend. Heb jij als organisatie bijvoorbeeld veel buitendienst medewerkers? Of veel zorgmedewerkers? Per organisatie gaan wij in het Wortell Envision Your Workplace programma aan de slag om de juiste persona’s binnen de Moderne Werkplek van jouw organisatie te formuleren. Zo zorgen we ervoor dat elke medewerker binnen het bedrijf de perfect passende werkplek heeft. Dit betekent precies wat nodig is. Niet meer maar vooral niet minder.

On- en offboarden van medewerkers, hoe werkt het?

Op het moment dat de persona’s gedefinieerd zijn maken we deze aan in de portal. Vanaf dit moment kunnen klanten in de key-user portal een persona kiezen bij het onboarden van een medewerker. Op basis van dit persona zet Wortell voor deze medewerker een werkplek klaar. Denk hierbij aan het juiste device, applicaties en rechten. Op deze manier heeft de klant regie over zijn eigen omgeving en voert Wortell het beheer hierop uit. Naast de key user portal biedt Ydentic ook een end user portal. In deze portal kunnen eindgebruikers zelf toegang vragen tot bepaalde applicaties of SharePoint sites. Door middel van een geautomatiseerde workflow komt dit verzoek bij de juiste persoon terecht. Bijvoorbeeld de beheerder van een bepaalde applicatie of de manager.

Meer weten over de Modern Workplace as a Service?

Wil je meer weten over de toegevoegde waarde van de Modern Workplace as a Service voor jouw organisatie? Ben je benieuwd hoe wij voor elke medewerker een persoonlijk werkplek realiseren? Of wil je een demo om de Modern Workplace te ervaren? Dat kan, wij komen graag langs om je meer te laten zien!