Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Blogs
5-4-2019
…wie is de schoonste in het land? We kennen allemaal het verhaal van Sneeuwwitje waarin de ijdele koningin elke dag haar magische spiegel de vraag stelde. Het spiegeltje geeft dan ook altijd een antwoord specifiek aan de koningin. Hoe gaaf zou het nou zijn om in deze moderne tijd een spiegel te hebben die jouw persoonlijke informatie terug kan geven? Dus dachten wij bij Wortell: waarom niet? En zo besloten we om een interactieve spiegel te bouwen die persoonlijke informatie terug kan geven. 

De kerk wordt verbouwd 

Over een klein poosje is het zover en wordt de kerk van Wortell verbouwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een behoefte is ontstaan om iets leuks toe te voegen dat een goeie toevoeging is voor de nieuwe – moderne – uitstraling, die komen zal. Hierover is gebrainstormd en de keuze viel voor onze huidige manier waarop klanten zich aanmelden. Dit is iets wat momenteel handmatig op een tablet gebeurt en dat zou veel gemakkelijker moeten kunnen.  Om dit proces gemakkelijk te laten verlopen, wil je dat gebruikers geen acties meer hoeven te ondernemen en dus was het idee om dit op basis van gezichtsherkenning te doen. 

Wortell Labs 

Nou denk je natuurlijk: lekker willekeurig, even een interactieve spiegel bouwen. Wat is de reden? Waarom doen jullie dit? Wat wil je ermee bereiken? Bij Wortell is Team Web altijd druk met het maken van handige web-oplossingen welke flexibel en schaalbaar zijn. Het team is dan ook ontzettend druk en daardoor blijft er vrijwel geen tijd over voor alle vooruitstrevende ideeën. Hiervoor moest er ruimte gemaakt worden, waarin Team Web aandachtig aan de slag kon gaan met dit soort ideeën. Dit heeft de doopnaam “Wortell Labs” gekregen en onder deze vlag zijn wij opzoek naar de nieuwste tech, vooruitstrevende bewegingen binnen tech en dergelijke.  Dit allemaal gebeurt een paar keer per jaar, waarin we in een sprint met een aantal man aan de slag gaan om zo een idee uit te voeren. Hierin heeft Team Web de regie in welke idee uitgewerkt zal worden. 

Super gaaf, zo'n Labs!… Is het mogelijk dat ik mijn idee deponeer om zelf iets te toetsen? 

Dat is zeker een mogelijkheid en we moedigen het aan zoveel mogelijk te doen. De trajecten zijn niet langdurig en leveren altijd een werkbaar prototype op. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden, maar deze zijn niet buiten proporties. Het zal dan ook niet een volledig project zijn, maar met wat Research & Development tijd. Dit geeft je de mogelijkheid om wat ideeën te toetsen binnen de organisatie waarmee je wellicht een groter doel kan realiseren.  Wil je een poging wagen, dan kan dit simpelweg door Team Web een mailtje te sturen met het idee en zij zullen kijken hoe, of en wanneer dit uitgevoerd zou kunnen worden.  

Het spiegeltje aan de wand, vertel mij wat het kan? 

Momenteel hebben we een werkende demo welke goed aan kan tonen dat een persoon herkend kan worden en daarbij specifiek automatische handelingen kan verrichten. 
De app herkent een persoon op basis van de Face API van Microsoft en hier komen bepaalde resultaten uit. Hiermee hebben we genoeg informatie om vergelijkingen te doen met bestaande foto’s van medewerkers uit onze organisatie. Dit zorgt ervoor dat we vast kunnen stellen wie er voor de spiegel staat.  Met deze informatie kunnen wij een kijkje nemen – via de Graph API – naar specifieke informatie betreft de medewerker voor de spiegel. Voor ons voorbeeld hebben we gekeken naar de agendapunten van de dag en de woonplaats van de medewerker. Zo kan de medewerker even snel kijken naar de dagindeling en hoe druk het verkeer is vanuit Wortell naar het thuis adres.  Dit is natuurlijk niet allemaal met 1 stukje technologie gemaakt, hiervoor zijn er meerdere technologieën bij elkaar gebracht en is er 1 applicatie van gebakken: 
  • Face API (Microsoft) 
  • Graph API (Microsoft) 
  • Azure (Microsoft) 
  • ReactJS (Facebook) 

Wat leuk dat je nog leest! 

De tijden van sprookjes zijn dus voorbij en technologie maakt het steeds meer mogelijk om velen ideeën waar te maken. Dit was dus ook onze drijfveer om Wortell Labs op te zetten en daar de nodige ruimte voor te creëren.   Dus, wil je zelf eens iets laten uitproberen, had je altijd al eens willen weten of jouw ideeën realiseerbaar zijnMail Team Web en voor je het weet heb je een handige prototype waarmee je een groter doel zou kunnen realiseren.  Tot het volgende Wortell Labs verhaal!