Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Verjaardagen, smoelenboek en Teamsoverzicht in SharePoint Online

Optimaliseer het intranet en verhoog het gebruik met losse webparts

Maakt jouw organisatie gebruik van een intranet in SharePoint Online? Dan herken je wellicht dat er bepaalde functionaliteiten misten. Ze worden simpelweg niet aangeboden door Microsoft. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Op basis van de behoeften van onze klanten ontwikkelden we 3 verschillende webparts die eenvoudig te integreren zijn in een bestaand intranet: een verjaardagen webpart, een smoelenboek webpart én een webpart waarin een overzicht getoond wordt van de Teamsomgevingen.

Verjaardagen in SharePoint Online

Het tonen van jarige collega's is een belangrijk onderdeel van een intranet vanwege het sociale karakter. Wil een medewerker niet getoond worden in het verjaardag webpart? Dat kan natuurlijk ook. Het webpart haalt de verjaardagen van medewerkers op uit het Office 365 profiel van de medewerker. Als de medewerker zijn of haar  verjaardag niet invoert wordt de verjaardag niet getoond in het webpart.

Smoelenboek  in SharePoint Online

Het smoelenboek zorgt voor een overzicht van alle medewerkers. Er kan gezocht worden op voor- of achternaam, afdeling, locatie en functie  Daarnaast biedt het smoelenboek de mogelijkheid om te zoeken op expertise. Andere filtermogelijkheden kunnen makkelijk toegevoegd worden.

Teamsoverzicht in SharePoint Online

In organisaties wordt samengewerkt in Teams en/of SharePoint. Dit kan gaan om samenwerking binnen een afdeling, afdeling overstijgende samenwerkingen of in projectvorm. Het is voor een medewerker fijn om overzicht te hebben van welke samenwerkingen er binnen de gehele organisatie zijn, waar hij/zij lid van is en welke samenwerkingen op dit moment als favoriet kunnen worden aangeduid. Dit webpart maakt dit mogelijk.

Functionaliteiten uitbreiden in SharePoint Online

Iedere organisatie is uniek en heeft dan ook specifieke wensen. Zijn er binnen jouw organisatie functionaliteiten gewenst die niet standaard in SharePoint Online aangeboden worden? Neem gerust contact met ons op. We geven graag antwoord op je vragen.

Onze auteur

Rob Oudejans

Ik ben werkzaam als SharePoint/ Office 365 Consultant bij Wortell. Heb je een vraag? Neem contact met mij op, ik denk graag met je mee!

Neem contact met ons op

Meer over SharePoint

Blogpost / 10-10-2016

Testen in SharePoint Online: Waarom?

Testen. Het kost geld, duurt lang en is het daadwerkelijk nodig? Terechte vragen. In onderstaand voorbeeld geef ik een antwoord op deze vragen.
Blogpost / 20-5-2016

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint
Blogpost / 12-5-2016

Delen met externe gebruikers in SharePoint Online & OneDrive for Business, blijf in controle

Sharing van documenten met externe gebruikers in SharePoint Online en OneDrive for Business, maar hoe zorg je dat je in controle blijft wat er gedeeld...
Blogpost / 2-5-2016

SharePoint documentbibliotheken krijgen een nieuw uiterlijk

Microsoft heeft recent aangekondigd dat het de SharePoint documentbibliotheken van een nieuwe vormgeving gaat voorzien, indien je Office 365 omgeving...
Blogpost / 29-3-2016

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint
Blogpost / 23-3-2016

Klantcase: document sets in SharePoint 2013 DMS

Hoe een klant blij en enthousiast wordt gemaakt door een goede samenwerking en een SharePoint 2013 oplossing op maat.
Blogpost / 25-11-2015

SharePoint Check-Up: Quick wins voor je SharePoint-omgeving

Wortell heeft samen met Microsoft de SharePoint Check-Up ontwikkeld om een aantal 'quick wins' voor jouw organisatie te definiëren.
Blogpost / 2-11-2015

SharePoint Governance

Het SharePoint Governance plan zorgt er voor dat projecten technisch goed worden uitgevoerd en het biedt richtlijnen over succesvol gebruik.
Blogpost / 5-10-2015

Effectief samenwerken met SharePoint Online

Hoe kan je de medewerkers van je organisatie op een makkelijke manier heel efficiënt met elkaar laten samenwerken? Dat kan met SharePoint Online.
Blogpost / 9-9-2015

Meer invloed op je backups in SharePoint Online

Met SharePoint Online hoeft men zich geen zorgen te maken over het maken van backups, maar wat als je meer invloed wilt hebben op je backup strategie?
Blogpost / 31-8-2015

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service
Blogpost / 28-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober
Blogpost / 24-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 24 september

Intranetten worden steeds efficiënter ontwikkeld, persoonlijker en op een steeds betere manier gebruikt. Met welke trends en nieuwe ontwikkelingen ku...
Blogpost / 12-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 3/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016, nl: Operations/Telemetry, Hybride Search/Office Graph en eDiscovery,...
Blogpost / 8-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 2/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016. Ondermeer Minimal Serverroles, User Profile, Patching en durable lin...