Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Verjaardagen, smoelenboek en Teamsoverzicht in SharePoint Online

Optimaliseer het intranet en verhoog het gebruik met losse webparts

Maakt jouw organisatie gebruik van een intranet in SharePoint Online? Dan herken je wellicht dat er bepaalde functionaliteiten misten. Ze worden simpelweg niet aangeboden door Microsoft. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Op basis van de behoeften van onze klanten ontwikkelden we 3 verschillende webparts die eenvoudig te integreren zijn in een bestaand intranet: een verjaardagen webpart, een smoelenboek webpart én een webpart waarin een overzicht getoond wordt van de Teamsomgevingen.

Verjaardagen in SharePoint Online

Het tonen van jarige collega's is een belangrijk onderdeel van een intranet vanwege het sociale karakter. Wil een medewerker niet getoond worden in het verjaardag webpart? Dat kan natuurlijk ook. Het webpart haalt de verjaardagen van medewerkers op uit het Office 365 profiel van de medewerker. Als de medewerker zijn of haar  verjaardag niet invoert wordt de verjaardag niet getoond in het webpart.

Smoelenboek  in SharePoint Online

Het smoelenboek zorgt voor een overzicht van alle medewerkers. Er kan gezocht worden op voor- of achternaam, afdeling, locatie en functie  Daarnaast biedt het smoelenboek de mogelijkheid om te zoeken op expertise. Andere filtermogelijkheden kunnen makkelijk toegevoegd worden.

Teamsoverzicht in SharePoint Online

In organisaties wordt samengewerkt in Teams en/of SharePoint. Dit kan gaan om samenwerking binnen een afdeling, afdeling overstijgende samenwerkingen of in projectvorm. Het is voor een medewerker fijn om overzicht te hebben van welke samenwerkingen er binnen de gehele organisatie zijn, waar hij/zij lid van is en welke samenwerkingen op dit moment als favoriet kunnen worden aangeduid. Dit webpart maakt dit mogelijk.

Functionaliteiten uitbreiden in SharePoint Online

Iedere organisatie is uniek en heeft dan ook specifieke wensen. Zijn er binnen jouw organisatie functionaliteiten gewenst die niet standaard in SharePoint Online aangeboden worden? Neem gerust contact met ons op. We geven graag antwoord op je vragen.

Onze auteur

Rob Oudejans

Ik ben werkzaam als SharePoint/ Office 365 Consultant bij Wortell. Heb je een vraag? Neem contact met mij op, ik denk graag met je mee!

Neem contact met ons op