Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

We Empower People: hoe doen we dat?

De missie van Wortell luidt ‘We Empower People’. Want de mens staat bij ons centraal. Maar waaruit blijkt dit precies? In deze blogpost vertellen we middels enkele voorbeelden hoe wij de daad bij het woord voegen voor onze medewerkers! 
 

“Als je leven een boek is, dan is Wortell een hoofdstuk. Laat het één van de mooiste hoofdstukken uit je boek zijn”. 

Wij stellen onze mensen voorop. Zij zijn ons belangrijkste kapitaal. Zonder onze mensen is er geen Wortell. Zonder onze mensen kunnen we onze klanten niet bedienen en gave dingen doen. Alleen met hen kunnen we immers aan gave projecten werken, die uiteindelijk tot blije klanten leiden. Wij doen er dus alles aan om medewerkers te ondersteunen in het dagelijkse werk en hun persoonlijke ontwikkeling. Medewerkers worden uitgedaagt om de beste versie van zichzelf te worden.

Ga je bij ons aan de slag, dan begin je aan een nieuw hoofdstuk. En wij stimuleren je om hiervan het mooiste hoofdstuk in je leven te maken. Vanuit People & Culture reiken we je handvatten aan die je hierbij ondersteunen.  Dat je lekker in je vel zit, op de juiste plek zit en je talenten op de juiste manier inzet.

Zo heb je regelmatig een gesprek om te bespreken hoe het met je gaat en waar jouw behoeftes liggen. Komt daar een concrete wens uit, dan kun je praten met een van onze carrièrecoaches (zo’n gesprek kun je trouwens ook altijd aanvragen). Deze coaches ondersteunen je wanneer jij de volgende stap in je carrière wilt zetten. Plan je sessies in met een coach, dan ontdek je samen waar je écht blij van wordt, welke kant je op wilt en hoe je je doelen bereikt. 

Daarnaast is er een onderlinge empowerment binnen Wortell. Feedback komt niet vanuit één leidinggevende. Via één centrale tool, Learned, geven medewerkers elkaar feedback om vervolgens leerpaden uit te zetten. Dit is overigens ook de tool waar onze medewerkers leerpaden en leeractiviteiten vinden die ondersteuning bieden bij het realiseren van doelstellingen.

Vitaliteit: structurele begeleiding én ‘grassroots-initiatieven’ 

Een randvoorwaarde voor empowerment is vitaliteit. Daarom besteden we hier veel aandacht aan binnen Wortell. Heb je na een zware meeting bijvoorbeeld behoefte aan wat ontspanning? Op al onze locaties kun je wekelijks een stoelmassage boeken. Wil je graag meer structurele begeleiding krijgen, dan is er een coach beschikbaar voor mental-health-workshops. 

Daarnaast ontstaan veel initiatieven organisch onder het motto ‘door en voor collega’s’. In onze vestiging in Lijnden hebben medewerkers bijvoorbeeld een gym ingericht. Op ons kantoor in Gouda organiseren mensen bootcamps.  

Bovendien bieden we met regelmaat algemene ‘fit-workshops’ aan over thema’s als voeding, zingeving of finance. Deze workshops worden altijd georganiseerd door een medewerker die expertise heeft op het betreffende gebied. 

Ook dit zien wij als een stukje empowerment: heb je een idee, dan pak je het op en realiseer je het. Die ruimte is er! 

Met plezier je werk doen en plezier maken in je werk. Leuke dingen samen doen, onder werktijd of daarna. Work hard play hard: maandelijkse borrels, teamuitjes, gezinsactiviteiten of gewoon even de tijd nemen voor een goed gesprek.

Duurzaamheid + vitaliteit + plezier = empowerment 

Waar deze aanpak toe leidt? Mensen blijven graag én langer bij ons! Als medewerkers toe zijn aan de volgende carrièrestap, kunnen zij die — onder begeleiding van een carrièrecoach — gewoon binnen Wortell nemen. Diagonaal (bijvoorbeeld van junior naar senior), maar ook cross-diagonaal (bijvoorbeeld van servicemanager naar coach). 

En door vitaliteit een cruciale plek te geven, inspireren we medewerkers bovendien om zo fit mogelijk te leven. Juist nu thuiswerken de nodige uitdagingen met zich meebrengt, ondersteunen we ze in het vinden van een goede werk-privébalans. En middels alle creatieve (medewerkers)initiatieven blijven we elkaar ontmoeten en verbinding leggen. We hebben plezier met elkaar. En dát is het toppunt van empowerment! 

Meer weten over de unieke Wortell-cultuur? In onze komende blogposts vertellen we meer over onze focus op de mens. 

 

Onze auteur

Natasja van Doorn

Head of People & Culture

Onze mensen zijn de kracht en inspiratie van onze organisatie. Ze zijn trots op hun werk en maken voortdurend het verschil. Mensen staan bij ons altijd op de eerste plaats; alleen zo blijven ze tot de top van hun vakgebied behoren. Het zijn tenslotte tevreden en trotse medewerkers die zorgen voor tevreden en trotse klanten. Dankzij een open, transparante communicatie en ondernemersdrift bouwen zij een relatie op met de klant. Voortdurend op zoek naar de beste en meest toepasbare oplossing. En te herkennen aan een continue zoektocht naar verdere verbetering van zichzelf en anderen. Het ‘wij-gevoel’ is daarbij belangrijk. Zo maken we het verschil voor onze klanten.

Lijkt dit je wat?

Werken bij Wortell

Ben jij klaar om het allermooiste hoofdstuk van je leven te schrijven? Kijk dan eens of een van onze vacatures iets voor je is. 

Meer over Werken bij Wortell

de mens voorop bij Wortell
Blogpost / 21-12-2022

De mens voorop: waarom enen en nullen níet het kloppende hart van Wortell zijn

Als Worteller wil je anderen graag helpen én houd je ervan om plezier te maken.
Blogpost / 24-11-2022

Wortell bestaat 25 jaar! De hoogtepunten en blunders in vogelvlucht

We grijpen het 25-jarige bestaan van Wortell graag aan om kort terug te blikken op een kwart eeuw aan hoogtepunten en blunders. Danny en Luc geven een...
Blogpost / 23-8-2022

Eindhoven de gekste

Vanaf 1 september openen wij een nieuw kantoor in Eindhoven.
Blogpost / 18-8-2022

Welkom onboard bij Wortell

Cindy Smit, onboarding medewerker bij Wortell, neemt je graag mee in ons onboardingsprogramma. Aan een nieuwe baan beginnen kan voor sommigen toch een...
Blogpost / 2-8-2022

Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit bij Wortell

Het is Pride Week in Amsterdam! En dat vieren we enthousiast mee bij Wortell. Want kunnen zijn wie je bent en houden van wie je wilt, dat vinden...
Blogpost / 18-7-2022

Traineeship Cyber Security

In het najaar start ons Cyber Security Traineeship. Binnen dit programma word je binnen twee jaar opgeleid tot een zelfstandige Security Professional.
Blogpost / 14-6-2021

Echt op je plek zijn bij Wortell

De eerste maand als Worteller.
Blogpost / 5-5-2022

Uitstekend werkgeverschap; Wortell is een World-class Workplace

Ons motto, 'We empower people', geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor onze medewerkers.
Blogpost / 25-2-2021

Waarom mensen bij Wortell op nummer één staan

Ons motto, 'We empower people', geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor onze medewerkers.
Blogpost / 11-12-2020

De eerste week bij Wortell

Dion legt uit hoe zij werd meegenomen in de wereld van Wortell!
Vacature

Open sollicitatie

Wij komen graag met je in gesprek, ook als er op dit moment wellicht geen passende vacature is.
Vacature

IT Support Engineer

Ben jij de ambitieuze IT Support Engineer die wij zoeken?
Vacature

Identity & Access Management (IAM) Specialist

Jij bent de specialist op het gebied van Identity & Access Management bij onze klanten.
Wortell-Microsoft-365-webinar
Vacature

Office 365 Developer

Je ontwerpt en bouwt de oplossingen voor onze klanten.
Vacature

Technisch 360 Consultant

Als Technisch 360 Consultant ben jij verantwoordelijk voor het 360˚product bij onze klanten en partners.
Vacature

Service Manager

Jij bent verantwoordelijk voor het opzetten en bewaken van de diensten catalogus van de Services organisatie van Wortell.