Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.
Cyberpraat

Cyberpraat: dé podcast voor digitale veiligheid!

In de podcast 'Cyberpraat' praten experts Jeroen Niesen en Dennis de Hoog je bij over de nieuwste updates binnen securityland. Ze bespreken risico's, maatregelen en geven praktische tips voor het verbeteren van jouw digitale veiligheid. Elk kwartaal staat er een nieuw en actueel onderwerp op de agenda. Wil je altijd voorop blijven lopen en tijdig geïnformeerd worden over cybersecurity-thema's die aandacht verdienen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Luister nu op Spotify, YouTube en meer. 

Over Cyberpraat

Jeroen Niesen, Product Development Lead bij Wortell & MVP, gaat in gesprek met Dennis de Hoog, Security Solutions Specialist, over actuele onderwerpen in de wereld van cybersecurity. Of het nu gaat over technologische ontwikkelingen, de nieuwste trends binnen wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld NIS 2.0, IoT beveiliging, security awareness of organisatorische maatregelen, we hebben alle inzichten die je nodig hebt. 

Episodes

Voor welke luisteraars? 

Onze podcast heeft geen vast format. We willen je juist een open gesprek bieden met experts die je de beste tips en tricks geven. Of je nu een beginner bent op het gebied van cybersecurity of een doorgewinterde professional, 'Cyberpraat' biedt voor elk wat wils. De afleveringen van Cyberpraat duren ongeveer 30 minuten. 

Dus zet je koptelefoon op, ontspan en bereid je voor om een boeiende reis door de wereld van cybersecurity te maken.

Next level beveiliging

Managed eXtended Detection and Response

Cybersecurity als next level beveiliging tegen alle bedreigingen van buitenaf.

Episode 1: Bescherm je sector 'Alles wat je moet weten over NIS 2.0 in jouw branche'

Vandaag nemen Jeroen Niesen en Dennis de Hoog een deep dive in twee belangrijke pijlers van cybersecurity: de NIS 2.0-richtlijn en Operational Technology (OT). Zij bespreken in deze eerste aflevering van Cyberpraat in op de vernieuwingen in de NIS-richtlijn en de impact ervan op organisaties. Ook gaan zij dieper in op de wereld van OT, waar fysieke en digitale systemen samenkomen. Hoe kunnen we deze twee werelden harmoniseren voor een naadloze en veilige bedrijfsvoering?

Blijf luisteren, want we bieden niet alleen inzicht in de complexiteit van deze onderwerpen, maar geven ook praktische tips om jouw organisatie voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Dus, laten we samen de puzzelstukjes van NIS 2.0 en OT leggen voor een robuuste digitale toekomst. Veel luisterplezier!

Naar de aflevering

Episode 2: Machines en meer 'OT-beveiliging onder de loep'

In de tweede aflevering van de Cyberpraat podcast nemen Jeroen Niesen en Dennis de Hoog je mee op een boeiende reis door de wereld van Operational Technology (OT) beveiliging. Maar voordat ze de diepte ingaan, kijken ze terug op de vragen rondom NIS 2.0 en de essentiële basismaatregelen - ookwel de 10 hygiënemaatregelen.

OT, vaak overschaduwd door Informational Technology (IT), is de stuwende kracht achter machines en systemen in de maak-industrie. Deze aflevering belicht de verbinding tussen technologie en de aansturing van machines die cruciaal zijn voor bedrijfsprocessen. Van verantwoordelijkheden tot de cruciale connectie tussen IT en OT, Jeroen en Dennis verkennen de praktische kanten van OT-beveiliging. Ze delen inzichten over de praktijk van beveiligingssystemen en bieden waardevolle tips voor het bereiken van optimale beveiliging. Laat je inspireren door hun inzichten en ontdek hoe je jouw organisatie kunt wapenen tegen de uitdagingen op het gebied van OT-beveiliging.

Naar de aflevering

Naar Cyberpraat

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, ontwikkelingen en best practices in de wereld van cybersecurity. Abonneer je nu op onze podcast en mis geen enkele aflevering! Samen zorgen we ervoor dat jouw digitale wereld veilig en beschermd blijft.

Bekijk de introductie van Cyberpraat.

Podcast Cyberpraat

Jeroen Niesen

Microsoft MVP en Lead R&D bij Wortell
LinkedIn

Dennis de Hoog

Solutions Specialist Security bij Wortell
LinkedIn