Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

10 trends die de geestelijke gezondheidszorg in 2020 ingrijpend veranderen

Blogs
29-4-2019

Waarom verandert de ggz?

De geestelijke gezondheidszorg is de laatste jaren enorm in beweging. Personeelstekorten, een grote zorgvraag, nieuwe wetten en technologische trends zullen de zorg verder, ingrijpend veranderen. In deze whitepaper lees je de 10 belangrijkste ontwikkelingen.

Meer mensen doen een beroep op de ggz

Steeds vaker horen we berichten in de media over ‘verwarde personen’ op straat. Door demografische ontwikkelingen als vergrijzing en migratie zien we een toename van de vraag naar ggz. Door diezelfde vergrijzing gaat ook een hele generatie zorgmedewerkers met pensioen, waardoor het tekort aan gekwalificeerd personeel snel toeneemt.

Langere wachttijden, meer verwarde mensen op straat

Door de beperkte behandelcapaciteit kunnen veel ggz-instellingen de zorgvraag niet aan. De gevolgen zijn langere wachttijden,   meer verwarde personen op straat, crisismeldingen en dwangopnames.

Trends die het de ggz moeilijker en gemakkelijker maken

De geestelijke gezondheidszorgsector staat voor grote uitdagingen. Lees welke 10 trends, nu en in de nabije toekomst, de zorg moeilijker en gemakkelijker maken. Zo komen onder andere volgende ontwikkelingen aan bod:
  • Betere samenwerking binnen de keten
  • Nieuwe wetgeving
  • Big data, robots en digitale pillen

De toekomst van de ggz

De ggz verandert ingrijpend vanwege maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Wil jij ook klaar zijn voor de toekomst en jouw cliënten de beste zorg kunnen bieden? Lees dan de whitepaper en neem een kijkje in de nabije toekomst.