Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Adoptie op Techready 7 oktober

Blogs
30-9-2016

In de aankomende TechReady op 7 oktober heeft het adoptieteam een tweetal sessies over het succesvol implementeren van digitale transformatie. In dit blog vast een korte aanloop.

Digitale transformatie: Zo krijg je iedereen mee

In de eerste sessie ‘een succesvolle digitale transformatie: zo krijg je iedereen mee’ gaan we in op onze aanpak van adoptie. Daarbij bespreken we het ambassadeursprogramma en (cultuur) verandering. Het ambassadeurschap is daarbij een team van early adopters binnen de organisatie. Zij helpen om de digitale transformatie te implementeren bij collega’s. In de sessie bespreken we hoe dit programma er dan uitziet. De cultuurverandering behoeft wat meer uitleg.

Neem bijvoorbeeld een eindgebruiker, laten we hem Bas noemen. Bas is gewend om bestanden te e-mailen naar anderen en dan verschillende versies van hetzelfde bestand weer terug te krijgen. Hij is gewend om dagelijks zijn mening en ideeën te sturen via e-mail. In de nieuwe situatie wordt het bestand op een gedeelde locatie geplaatst. Het is dan openbaar voor personen die ermee moeten werken en het kunnen bekijken. Daarnaast kan hij berichten plaatsen in het sociale organisatienetwerk om zijn mening of ideeën te ventileren. Deze worden over het algemeen door veel meer personen kunnen lezen. Dat betekent dat Bas en zijn collega’s naar een meer transparante cultuur gaan, waarin ideeën en bestanden sneller worden gezien door anderen.

Dit is een behoorlijke cultuurverandering van gesloten, tenzij..  naar open, tenzij die in organisaties veelal wordt onderschat. In de sessie gaan we in op hoe wij een dergelijke verandering aanpakken om de digitale transformatie te bewerkstelligen.

Leiderschap & Digitale Transformatie: zo wordt het een succes

In de tweede sessie ‘leiderschap en digitale transformatie: zo wordt het een succes’ staat het belang van het managementprogramma centraal. Daarnaast bespreken we hoe het managementprogramma een succes maken, zodat zij middels voorbeeldgedrag en de lijn de verandering kunnen overbrengen aan hun team. We verdiepen de onderwerpen rondom de voordelen van zo’n managementprogramma zoals het ‘leading by example’ en anticiperen op de barrières die op kunnen treden bij digitale transformatie.

Samengevat twee interessante onderwerpen die cruciaal zijn bij het bewerkstelligen van een digitale transformatie. Nieuwsgierig naar de sessies? Schrijf je in voor TechReady en laat je inspireren!