Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Alles over Microsoft Teams beveiliging

Samenwerkingstools zoals Microsoft Teams waren nog nooit zo populair. Veel organisaties gebruiken ze om snel en efficiënt te communiceren, gegevens uit te wisselen en productiever te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat dit niet ten koste gaat van de beveiliging? Teams Governance is het antwoord!  

Waarom beveiliging binnen Microsoft Teams?  

Misschien lijken security maatregelen voor Microsoft Teams slechts een nice-to-have. Of het kan zijn dat je vertrouwt in het gezonde verstand van je medewerkers. Hoe dan ook zijn er enkele onmiskenbare redenen om werk te maken van beveiliging in je Microsoft Teams omgeving:  

  • Afschermen van vertrouwelijke gegevens: Teams wordt vaak gebruikt om vertrouwelijke informatie of zelfs klantgegevens te delen. Met beveiligingsmaatregelen zoals gegevensversleuteling en toegangsbeheer blijven data toegankelijk voor gemachtigde personen.  

  • Voorkomen van gegevensverlies: een datalek is sneller gebeurd dan je denkt, en de gevolgen voor jouw organisatie kunnen ernstig zijn. Imagoschade en boetes voor het niet naleven van de regelgeving voorkomen? Oplossingen zoals Microsoft Purview kunnen binnen Teams worden ingezet voor gegevensverliespreventie (DLP). Hoe? Door je inzicht te geven in je volledige datalandschap!  

  • Blijvende bescherming tegen cyberdreigingen: cyberaanvallen worden steeds vernuftiger. Daarom moet je je Teams-omgeving voldoende beschermen tegen malware, phishing-aanvallen en andere inbreuken. Microsoft Teams biedt ingebouwde beveiligingsfuncties en integratie met beveiligingstools, zoals Microsoft Defender for Office 365. Zo worden bedreigingen tijdig gedetecteerd en geblokkeerd.  

Goede governance, de sleutel tot succes  

Als parapluterm omvat governance het definiëren en implementeren van richtlijnen, beleid en processen binnen je Microsoft 365-omgeving. Door de veelzijdigheid van de toepassing, is het meer dan logisch om specifiek voor Teams een governance-beleid uit te werken. Zo kun je gebruikers- en toegangsrechten beheren, de activiteiten binnen Teams monitoren en rapporten genereren.  

Een ander essentieel maar vaak over het hoofd gezien aspect van governance is het creëren van bewustwording onder medewerkers over het veilige gebruik van Teams. Door hen goed op te leiden en bewust te maken van beveiligingsrichtlijnen, kun je de menselijke factor en incidenten verminderen. 

Een waterdichte Teams-omgeving dankzij Wortell  

Laat je je bijstaan door de experts van Wortell, dan is Teams governance een fluitje van een cent. Samen met jou bepalen we de een reeks richtlijnen en afspraken, verankeren we je governance-beleid in je organisatie, voeren we automatische controles uit op het naleven ervan, reiken we je inzichten aan in het gebruik van Teams én bieden we je permanente ondersteuning.  

Binnen deze aanpak investeren we ook in het grondig opleiden van je medewerkers. Door middel van workshops en regelmatige communicatie zorgen we voor meer bewustzijn en een hogere betrokkenheid bij je Teams Governance-beleid.  

Benieuwd hoe je jouw Teams omgeving veilig houdt?

Meer weten over de beveiliging van je Microsoft Teams-omgeving aan de hand van governance? Contacteer ons hier voor een vrijblijvend gesprek!