Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Altijd en overal

Blogs
4-2-2016

Ik weet het. Overal waar je kijkt wordt je doodgegooid met de termen “Altijd en overal”. Altijd en overal je werk kunnen doen wordt daarmee bedoeld. Vanaf huis, onderweg in de trein of terwijl je staat te wachten op je veel te dure koffie van de Starbucks. Altijd en overal.

Maar is dat wel zo? In praktijk betekend “Altijd en overal” eigenlijk alleen maar dat je altijd en overal je mail kan bekijken. Als je geluk hebt kun je ook altijd en overal in je CRM Online of Salesforce CRM systeem kijken, maar vanaf een mobiel die data echt bewerken? Dat is heel wat anders. Heb je een laptop of tablet en ben je gezegend met “Altijd en overal” toegang dan kun je altijd en overal de documenten op je laptop bekijken. Wellicht altijd en overal documenten vanaf een kantoornetwerk (wellicht zelf uit de Cloud) bewerken. Als je heel veel geluk hebt, en een verbinding met kantoor tot stand gebracht kan worden, heb je heel misschien ook wel toegang tot specifieke bedrijfsapplicaties vanaf een Citrix of RDS systeem.

In de praktijk is “Altijd en overal” echter veelal onhaalbaar. Het is vaak niet mogelijk, zeer problematisch of kostbaar, de meest belangrijke bedrijfssystemen te ontsluiten. Web Applicaties helpen daarbij omdat die alleen nog maar een browser nodig hebben. Hoewel iedere zichzelf respecterende softwarebouwer inmiddels gestart is met Web Applicaties, zijn veel systemen nog niet in Web Applicatie vorm beschikbaar. Vaak lenen de software applicaties zich daar niet ook voor. Hoewel we al veel verder dan dat we ooit geweest zijn, is de klassieke Windows applicatie nog lang niet uitgestorven. Sterker nog, binnen veel grote organisaties zijn deze klassieke Windows applicatie vaak de meest bedrijf kritische applicaties. Hoe gaan we deze klassieke Windows applicatie “Altijd en overal” beschikbaar stellen?

De nieuwste innovatie van Microsoft gaat hierbij helpen. Azure RemoteApp biedt de mogelijkheid om elke applicatie die in RDS gezet kan worden, in je eigen bedrijfsnetwerk via een webbrowser te ontsluiten. Hiervoor is het niet meer nodig dure en complexe terminal server of VDI omgevingen op te bouwen. Die regelt Microsoft. Azure RemoteApp levert in feite de dienst voor bedrijfsapplicaties zoals Office365 die levert voor e-mail.  Met Azure RemoteApp breng je zelf je identiteiten en je applicaties naar de Cloud, en vervolgens regelt Microsoft de volledige backend die nodig is om die applicaties “Altijd en overal” beschikbaar te kunnen stellen. Je bepaalt zelf wie toegang heeft en welke applicaties gepubliceerd mogen worden. Een hele stap voorwaarts dus.

Dat we echt “Altijd en overal” kunnen werken komt steeds dichterbij. Zeker met innovaties zoals Azure RemoteApp.

Meer weten over Azure RemoteApp? Bekijk de blogs van mijn collega Freek Berson of de Azure RemoteApp website van Microsoft.