Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Ambities realiseren

Blogs
11-3-2019

Een slimme krachtenbundeling

Het is zover: Wortell en ETTU zijn gefuseerd! Benieuwd hoe dat zo gekomen is? In deze blog vertel ik je waarom ik het zo'n goed idee vind dat onze bedrijven de handen ineenslaan.

Wortell en ETTU in een notendop

Het is de missie van Wortell om mensen in hun kracht te zetten door het gebruik van technologie. De manier waarop we dit doen, verandert. Want de technologie ontwikkelt zich continu. Maar daar gaat het niet om. Ons streven is dat mensen áltijd blij worden van de inzet van technologie. Hiervoor gebruikt Wortell het Microsoft-platform. Daar zijn we al sinds jaar en dag in gespecialiseerd (sinds 2002 om precies te zijn). Vooral in het inrichten van de moderne werkplek op basis van Office 365, Windows 10 en de daaraan gekoppelde Azure-infrastructuur. Op dit gebied staan wij bekend als een zeer krachtige speler. We bouwen deze omgevingen veelal op in een project en nemen daarna het functioneel en technisch beheer over voor onze klanten. Onze ambitie is al onze diensten 'as- a – service’ aan te bieden. Omdat Wortell de ambitie heeft om de komende jaren dé Microsoft-cloud solution partner te blijven die we nu zijn, hebben we besloten om de krachten te bundelen met ETTU. Deze Microsoft-IT-dienstverlener met circa zeventig medewerkers focust zich van oorsprong op het inrichten van Microsoft SharePoint-omgevingen. In de afgelopen jaren heeft ETTU zich echter ontwikkeld op drie gebieden. Net als Wortell ondersteunen ze bij ETTU organisaties met de Microsoft 365-cloud stack. Ze hebben echter ook een grote groep met developers. Daarnaast hebben ze een product ontwikkeld met de naam Debble. Dit is een digitale workplace op basis van Microsoft Office 365 en Azure.

Waarom een fusie?

Hoe vullen ETTU en Wortell elkaar aan? Allereerst biedt ETTU de mogelijkheid om servers geïnstalleerde softwareoplossingen om te zetten in SaaS-oplossingen op het Microsoft Azure-platform. De softwareontwikkelaars van ETTU zijn hier héél bedreven in! Zij kunnen een belangrijke ambitie van Wortell helpen te verwezenlijken: een totaaloplossing bieden aan de klant. Daarnaast zien wij een enorme toegevoegde waarde in Debble. Hiermee heeft ETTU een eigen softwareplatform gebouwd dat draait op Microsoft Azure en Office 365. Met Debble, dat wordt aangeboden als dienst, kunnen we steeds mínder in projecten en steeds méér in oplossingen gaan denken – een ander belangrijk streven van Wortell.

Integratie: van plan naar realisatie

De integratie tussen Wortell en ETTU zal komend jaar plaatsvinden. Hiervoor hebben we mooie plannen liggen! Deels voeren we natuurlijk al dezelfde typen diensten uit – bijvoorbeeld op het gebied van de Microsoft-gebaseerde moderne werkplek en adoptie. We zullen dan ook veel aandacht besteden aan het samenvoegen van dit soort diensten.
"Samen met onze klanten willen we bekijken hoe we de ontwikkelcapaciteiten van ETTU kunnen inzetten om bestaande platformen te herprogrammeren en optimaliseren."
Daarnaast zullen we Debble gaan combineren met de Microsoft Managed Modern Desktop omgeving van Wortell. Zo kunnen ETTU en Wortell samen een geïntegreerde omgeving aanbieden waarbij we zowel de werkplek inrichten als de digitale online werkomgeving. Ten slotte: dit soort integraties leiden soms tot hoofdbrekens, maar wij hebben bij beide organisaties een enorm enthousiasme gezien. Logisch, want zowel voor medewerkers als voor klanten levert deze fusie eigenlijk alleen maar voordelen op!