Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Meer invloed op je backups in SharePoint Online

Met het gebruik van SharePoint Online hoeft men zich geen zorgen meer te maken over het maken van backups, Microsoft zorgt hier immers voor. Backups worden door Microsoft gemaakt op site verzameling niveau, standaard worden backups elke 12 uur gemaakt en deze worden voor een periode van 14 dagen bewaard.

Op het moment dat er vanuit de organisatie de vraag komt om een backup terug te zetten dan kan men een verzoek indienen bij de technische ondersteuning van Microsoft. Zij kunnen vervolgens een gehele site verzameling terug zetten. Op zich is dit goed nieuws, ware het niet dat het vaak niet aansluit bij de exacte behoefte van de organisatie. Want het terugzetten van de backup zorgt er namelijk voor dat alle gegevens die na het moment van het maken van de backup zijn toevoegt zullen worden overschreven, het is dus niet mogelijk om alleen een bepaald document terug te laten zetten. Daarnaast heb je als organisatie geen controle op de snelheid waarmee de backup terug gezet wordt, je bent afhankelijk van de standaard dienstverleningsafspraken met Microsoft.

Een andere behoefte waarin niet kan worden voorzien is om backups langer te bewaren, stel dat je binnen de organisatie wil kunnen teruggrijpen op een situatie van een jaar geleden in een afdeling site dan kan dat niet met de standaard backup dienst.

Gelukkig zijn er derde partij oplossingen beschikbaar om te voorzien in aanvullende wensen rondom het maken en beheren van backups in SharePoint Online. Wortell adviseert daarin het gebruik AvePoint DocAve Online, dit is een saas oplossing die het mogelijk maakt om zowel ad-hoc als periodieke backups te plannen. Tevens heeft men daarbij de mogelijkheid om backups op diverse niveau’s terug te zetten, bijvoorbeeld op document bibliotheek of item niveau.

Wil je meer weten over de mogelijkheden neem dan contact met ons op.

Meer over SharePoint

Blogpost / 10-10-2016

Testen in SharePoint Online: Waarom?

Testen. Het kost geld, duurt lang en is het daadwerkelijk nodig? Terechte vragen. In onderstaand voorbeeld geef ik een antwoord op deze vragen.
Blogpost / 20-5-2016

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint
Blogpost / 12-5-2016

Delen met externe gebruikers in SharePoint Online & OneDrive for Business, blijf in controle

Sharing van documenten met externe gebruikers in SharePoint Online en OneDrive for Business, maar hoe zorg je dat je in controle blijft wat er gedeeld...
Blogpost / 2-5-2016

SharePoint documentbibliotheken krijgen een nieuw uiterlijk

Microsoft heeft recent aangekondigd dat het de SharePoint documentbibliotheken van een nieuwe vormgeving gaat voorzien, indien je Office 365 omgeving...
Blogpost / 29-3-2016

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint
Blogpost / 23-3-2016

Klantcase: document sets in SharePoint 2013 DMS

Hoe een klant blij en enthousiast wordt gemaakt door een goede samenwerking en een SharePoint 2013 oplossing op maat.
Blogpost / 25-11-2015

SharePoint Check-Up: Quick wins voor je SharePoint-omgeving

Wortell heeft samen met Microsoft de SharePoint Check-Up ontwikkeld om een aantal 'quick wins' voor jouw organisatie te definiëren.
Blogpost / 2-11-2015

SharePoint Governance

Het SharePoint Governance plan zorgt er voor dat projecten technisch goed worden uitgevoerd en het biedt richtlijnen over succesvol gebruik.
Blogpost / 5-10-2015

Effectief samenwerken met SharePoint Online

Hoe kan je de medewerkers van je organisatie op een makkelijke manier heel efficiënt met elkaar laten samenwerken? Dat kan met SharePoint Online.
Blogpost / 31-8-2015

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service
Blogpost / 28-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober
Blogpost / 24-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 24 september

Intranetten worden steeds efficiënter ontwikkeld, persoonlijker en op een steeds betere manier gebruikt. Met welke trends en nieuwe ontwikkelingen ku...
Blogpost / 12-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 3/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016, nl: Operations/Telemetry, Hybride Search/Office Graph en eDiscovery,...
Blogpost / 8-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 2/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016. Ondermeer Minimal Serverroles, User Profile, Patching en durable lin...
Blogpost / 8-5-2015

I am speaking at SharePoint Saturday Netherlands 2015!

Sessie over Remote Provisioning binnen Office 365 en SharePoint on-premise op SharePoint Saturday Netherlands 2015