Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Meer invloed op je backups in SharePoint Online

Blogs
9-9-2015

Met het gebruik van SharePoint Online hoeft men zich geen zorgen meer te maken over het maken van backups, Microsoft zorgt hier immers voor. Backups worden door Microsoft gemaakt op site verzameling niveau, standaard worden backups elke 12 uur gemaakt en deze worden voor een periode van 14 dagen bewaard.

Op het moment dat er vanuit de organisatie de vraag komt om een backup terug te zetten dan kan men een verzoek indienen bij de technische ondersteuning van Microsoft. Zij kunnen vervolgens een gehele site verzameling terug zetten. Op zich is dit goed nieuws, ware het niet dat het vaak niet aansluit bij de exacte behoefte van de organisatie. Want het terugzetten van de backup zorgt er namelijk voor dat alle gegevens die na het moment van het maken van de backup zijn toevoegt zullen worden overschreven, het is dus niet mogelijk om alleen een bepaald document terug te laten zetten. Daarnaast heb je als organisatie geen controle op de snelheid waarmee de backup terug gezet wordt, je bent afhankelijk van de standaard dienstverleningsafspraken met Microsoft.

Een andere behoefte waarin niet kan worden voorzien is om backups langer te bewaren, stel dat je binnen de organisatie wil kunnen teruggrijpen op een situatie van een jaar geleden in een afdeling site dan kan dat niet met de standaard backup dienst.

Gelukkig zijn er derde partij oplossingen beschikbaar om te voorzien in aanvullende wensen rondom het maken en beheren van backups in SharePoint Online. Wortell adviseert daarin het gebruik AvePoint DocAve Online, dit is een saas oplossing die het mogelijk maakt om zowel ad-hoc als periodieke backups te plannen. Tevens heeft men daarbij de mogelijkheid om backups op diverse niveau’s terug te zetten, bijvoorbeeld op document bibliotheek of item niveau.

Wil je meer weten over de mogelijkheden neem dan contact met ons op.