Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Beschikbaarheid Windows 8

Blogs
2-9-2012

Windows 8 is vanaf 26 oktober officieel beschikbaar. Vanaf 26 oktober heeft Microsoft de GA datum bereikt. GA staat daarbij voor General Availability, het is de dag dat Windows 8 in alle winkels in een doos te verkrijgen is.

De dag voordat Windows 8 in de winkels ligt zal in New York een groot evenement gehouden worden. Windows 8 en de Surface RT ARM apparaten zouden vanaf de volgende dag te verkrijgen moeten zijn.

De officiële lanceerdatum is een datum die voornamelijk gericht is op consumenten. Windows 8 is inmiddels namelijk al enkele tijd beschikbaar voor andere doelgroepen. Zo kunnen ontwikkelaars Windows 8 al enige tijd via de MSDN abonnementen downloaden, hebben Microsoft partners de mogelijkheid om Windows 8 via hun partner abonnementen te verkrijgen en is Windows 8 gewoon voor iedere zakelijke klant met een Volumne Licensing contract met Software Assurance verkrijgbaar.

Vanaf begin deze maand (september) is daarnaast Windows 8 ook verkrijgbaar voor Volume Licentie klanten zonder Software Assurance en klanten van Windows Intune.

Hoe je ook aan Windows 8 komt en wanneer je het ook download, inmiddels is Windows 8 al volop verkrijgbaar. Wil je een pakketje in de winkel kopen dan moet je dus nog heel even wachten tot 26 oktober aanstaande.