Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Checklist: informatiebeveiliging in de zorg per Microsoft licentie

Whitepaper
31-3-2020

Checklist: informatiebeveiliging in de zorg per Microsoft licentie

Een hack, gegijzelde bestanden of een rancuneuze ex-werknemer die nog steeds kan inloggen kunnen de zorg stilleggen. Natuurlijk heb je al veel geregeld op het gebied van informatiebeveiliging. Maar wat kun je met je bestaande licenties? Na het lezen van deze checklist weet je wat je hebt en waar je nog stappen kunt zetten om de informatiebeveiliging en de continuïteit van de zorg optimaal te houden.

De kern van Microsoft 365

In de kern bestaat Microsoft 365 uit 3 onderdelen:

  • Office 365– Dé productiviteitsparaplu met daarin bekende tools als Word, Excel, PowerPoint en de communicatiemiddelen als mail, chat, beeldbellen en bestanden delen.
  • Windows 10– De besturingssoftware die nodig is om al dat productiviteitsgereedschap te kunnen gebruiken.
  • Enterprise Mobility + Security (EM+S)– Hiermee regel je alles rondom informatiebeveiliging en mobiel werken. Van overal inloggen met dezelfde inlognaam, eisen stellen aan de toegang tot informatie tot aan het beveiligd versturen van gevoelige informatie. EM+S is net Haarlemmer olie voor de vorige twee onderdelen: het voorziet Office 365 en Windows 10 van extra functionaliteiten en mogelijkheden. Zo kun je onder andere data classificeren en op afstand mobiele devices blokkeren, wissen en de data erop versleutelen met BitLocker.

Binnen Microsoft 365 heb je drie verschillende smaken die passen bij de verschillende rollen en taken binnen je organisatie. Ze hebben elk een andere veiligheidsmogelijkheden.

Checklist per Microsoft licentie

In deze checklist lees je alles over de toegevoegde waarde en aandachtspunten op het gebied van dataveiligheid per Microsoft licentie. Hierin zijn de volgende licenties opgenomen:

  • Microsoft 365 F1
  • Microsoft 365 E3
  • Microsoft 365 E5

Daarnaast geven we nog 3 algemene tips om de veiligheid te verbeteren.

Onze auteur

Dennis Vendel

Wij geloven dat innovatief toepassen van technologie het verschil kan maken. Voor organisaties en voor de mensen die er werken. Daarom helpen wij met oplossingen op een menselijke maat. Nieuwsgierig naar hoe wij organisaties helpen bewuster om te gaan met data?