Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Data Readiness Scan

Blogs
Barry Bakker
28-10-2020

Op naar een datagedreven organisatie met een heldere roadmap

Data zijn hét middel waarmee je je bedrijfsvoering kunt verbeteren. Daarom wil je hierin investeren. Maar wat heb je precies aan data in huis? En wat is de kwaliteit van deze data? Kortom, wat is de stand van de nulmeter? Alleen als je dat weet, kun je bepalen welke stappen je moet nemen om een datagedreven organisatie te worden. Het probleem: niemand binnen je organisatie kan het je vertellen. Wat te doen?

Eérst de nulmeter opnemen, dán op volle kracht vooruit

Wat je nodig hebt, is een overzichtelijk adviesrapport dat verheldert waar je staat en waarmee je een roadmap kunt bepalen om datagedreven te worden. Een document dat niet alleen een technische analyse bevat, maar ook organisatorische factoren belicht. Hoe je hieraan komt? Door te werken met Wortell!

Als je een Data Readiness Scan laat uitvoeren, kom je er snel achter wat je allemaal hebt staan aan databronnen en wat de kwaliteit hiervan is. Ook praten we met strategen om de ambitie van de business in relatie tot een datagedreven organisatie boven water te brengen. Deze laagdrempelige test helpt je te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant gaan uitstaan en vormt de basis voor het nemen van vervolgstappen. Als je wilt, kan Wortell je hier ook bij begeleiden — bijvoorbeeld door je te helpen met een Data Platform en Smart Insights. Voor ontzorging ben je bij ons aan het juiste adres.

Glashelder advies en handvatten voor een stappenplan

Wat moet je je precies voorstellen bij een Data Readiness Scan? Simpel gezegd: wij luisteren naar je ambities en plannen en geven vervolgens een glashelder advies. Dit doen we door een adviesrapport op te stellen over je volwassenheid op het gebied van data en AI. Je krijgt een overzicht van de kwaliteit en bruikbaarheid van je databronnen, wat essentieel is voor het opstellen van rapporten.

Daarnaast voeren we een GAP-analyse uit. Dit betekent dat we interviews afnemen met strategen binnen je organisatie om te bepalen waar je staat en waar je naartoe wilt. Tussen die twee punten bestaat vaak een hiaat (in het Engels: 'gap'). Wij geven handvatten om een programma of stappenplan op te zetten waarmee je je op gestructureerde wijze ontwikkelt tot een datagedreven organisatie. Zodat je snel en concreet aan de slag kan.

Waarom kiezen voor de Data Readiness Scan?

  • Roadmap om de volgende stap richting een datagedreven organisatie te zetten.
  • Realtime inzichten in hoe je ervoor staat als organisatie op datagebied, geleverd door externe experts.
  • Interne accelerator: met de Data Readiness Scan creëer je draagvlak binnen de organisatie om datagedrevenheid op de bedrijfsagenda te zetten.

Meer informatie over de Data Readiness Scan

Vul het formulier in en krijg extra informatie toegestuurd.