Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De 5 grootste veiligheidsrisico’s voor overheidsinstellingen

Whitepaper
30-3-2022

Geregeld lezen we in de media dat bedrijven slachtoffer worden van cyberaanvallen. Ook overheidsinstellingen worden niet gespaard. Professionele hackers, die vaak opereren vanuit het buitenland, hebben het voorzien op data over Nederlandse burgers of proberen via gijzelsoftware overheidsinstellingen onder druk te zetten om losgeld te betalen voor het vrijgeven van bestanden. Deze voorbeelden spreken tot de verbeelding, maar datalekken kunnen ook op een veel ‘eenvoudigere’ manier plaatsvinden.

Denk bijvoorbeeld aan oud-medewerkers die nog steeds toegang hebben tot systemen of gegevens. Met het juiste risicomanagement kunnen overheidsinstellingen securitybeleid beter sturen. In deze paper delen we de 5 grootste veiligheidsrisico’s die we bij Wortell bij overheidsorganisaties vaak aantreffen en laten we zien hoe overheidsinstellingen deze kunnen oplossen.

De 5 grootste veiligheidsrisico’s voor overheidsinstellingen

Er zijn 5 grote veiligheidsrisico's voor overheidsinstellingen. In dit whitepaper geven we je een handig overzicht van de meest voorkomende uitdagingen én hoe je ze oplost. 

Download het whitepaper