Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

De apparaten binnen je organisatie op afstand managen? Dat kan met Intune!

Blogs
15-6-2016

Loop jij er binnen jouw organisatie ook tegenaan dat het instellen van beleid op de computers en andere apparaten van medewerkers lastiger te managen is, nu er tegenwoordig zoveel apparaten op allemaal verschillende plekken zijn? En hoe ideaal zou het zijn als de applicaties die je beschikbaar stelt voor je medewerkers door henzelf te downloaden zijn vanaf één centrale plek? Lees verder en ontdek wat Intune voor je kan betekenen!

Wat is het

Met Intune wordt het instellen van beleidsregels op bijvoorbeeld mobiele telefoons eenvoudiger. Wil je bijvoorbeeld dat gebruikers een paswoord instellen als ze hun mobiele telefoon gebruiken, dan regel je dit op afstand met Intune. Zo zijn er nog talloze andere instellingen die je kan doen. Ook kan je laten rapporteren wanneer gebruikers bepaalde applicaties gebruiken op hun apparaat. Of zorg er juist voor dat ze applicaties kunnen gebruiken door deze beschikbaar te stellen in het applicatieportaal, waar gebruikers naar toe kunnen gaan op hun apparaat om de app te installeren. Pushen van bedrijfsapplicaties kan ook. Ook op andere apparaten, zoals laptops en tablets is het mogelijk om de instellingen aan te passen. De informatie die nodig is voor de instellingen die jij maakt voor je organisatie, wordt opgeslagen in de Cloud. Als het apparaat van de medewerker dan verbinding maakt met het internet, haalt deze de betreffende informatie op uit de Cloud waardoor er altijd de juiste beleidsregels worden toegepast op de apparaten die jouw medewerkers gebruiken.

Hoe gebruik ik het

Alles wat je nodig hebt, is een internetverbinding. Waar het apparaat zich ook bevindt, zodra er een verbinding met het internet wordt gelegd, gelden de door jouw organisatie ingestelde beleidsregels. Het apparaat hoeft dus niet per se verbinding te maken met het netwerk op kantoor of via VPN om toch aan het beleid van je organisatie te voldoen. Voor beheerders geldt dat zij op afstand de regels kunnen managen. Zij hoeven dus niet fysiek naar de locatie van het apparaat om een en ander te regelen. De gebruiker hoeft niet langs IT en IT hoeft niet langs de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat de productiviteit omhoog gaat.

Intune plaatje 1

Wat zijn de voordelen

  1. De status van je apparaten in een oogopslag bekijken
  2. Het simpel managen van updates
  3. Je apparaten beschermen voor kwaadaardige intenties
  4. Proactief monitoren van apparaten
  5. Applicaties beheren, gebruiken en beschermen
  6. Inzicht in je apparaten en de software die erop geinstalleerd is
  7. Intune vereist geen additionele infrastructuur
  8. Op afstand en per groep informatie per apparaat verwijderen met Selective Wipe (zie toelichting hieronder)

Selective Wipe: per applicatie groep (een groep met bedrijfsapplicaties en een groep met privéapplicaties) de mogelijkheid om per apparaat op afstand alle bedrijfsapplicaties en data te verwijderen. Verwijder je dus bijvoorbeeld alle informatie binnen de groep met bedrijfsapplicaties, dan blijft de informatie binnen de groep met privéapplicaties staan. De gebruiker kan zelfstandig op afstand de data op zijn apparaat volledig verwijderen in het geval dat het apparaat gestolen of verloren is.

In deze blog geef ik een korte weergave van wat Intune inhoudt. Mocht je meer willen weten over Intune en/of de toepassingen voor jouw organisatie, laat het me weten!