Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De eerste week bij Wortell

Wanneer je bij Wortell aan de slag gaat, krijg je de tijd om de organisatie en je collega's te leren kennen tijdens de Wasstraat. Zo kun je wennen aan de manier van werken, waardoor je uiteindelijk sneller en beter kunt starten met je nieuwe baan.

Hoe ziet de eerste week eruit? Hr-medewerker & Officemanager Dion legt uit hoe zij werd meegenomen in de wereld van Wortell!

 

"Warm welkom en open cultuur"

"In de eerste week doorloop je de Wasstraat," vertelt Dion. "Via allerlei sessies maak je kennis met Wortell. Deze sessies worden georganiseerd in de kerk in Lijnden — een prachtig pand waar een collega je hartelijk ontvangt met koffie en taart. Ik vond het een heel warm welkom."

Voor Dion was de Wasstraat spannend, omdat zij nieuw was in de IT-wereld: "Ik kwam uit een geheel andere branche en vroeg mij af wat voor sfeer ik bij een IT-organisatie zou aantreffen. De welbekende vooroordelen bleken niet te kloppen. De cultuur is heel open. De collega's die op kantoor aanwezig waren, kwamen meteen naar mij toe en wilden me écht leren kennen."

 

"Wortell maakt zijn beloftes waar"

Werken bij Wortell klinkt heel goed. In het begin nam Dion dit wel met een korreltje zout: "Wortell is de beste werkgever van het jaar en zegt bij binnenkomst dat iedereen bereid is om je te helpen. In het begin zette ik daar weleens mijn vraagtekens bij. Maar al snel bleek dit gewoon waar te zijn!"

Dat collega's bij elke stap betrokken waren, vond Dion zeer waardevol: "Bij Wortell nemen mensen de tijd voor je. Tijdens de Wasstraat gaven collega's van alle afdelingen kennissessies: van marketing tot services. Daarnaast werden we vrijgesteld van werk om alle informatie goed tot ons te nemen. Toen de meetings opstartten, maakten collega's tijd vrij om ons hierbij te begeleiden. Door deze aanpak konden we het bedrijf op ons eigen tempo leren kennen."

 

"Ik kreeg genoeg handvatten om aan de slag te kunnen"

"Wortell is een groot bedrijf en IT was nieuw terrein voor mij, maar ik kreeg tijdens de eerste week genoeg handvatten om aan de slag te kunnen," concludeert Dion. "Na afloop van de Wasstraat voelde ik mij een stuk zekerder, waardoor ik mijn taken goed kon oppakken."

Dion kwam ook nog eens voor een verrassing te staan: "Ik had nooit gedacht dat ik IT zo ontzettend leuk zou vinden. Wortell is een hele open club en ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het werk is divers en dynamisch en ik heb fijne collega’s. Voor mij is Wortell één grote plus!"

Onze auteur

Dion Weitenberg

Dion is als HR medewerker en Office Manager werkzaam binnen Wortell. Ze is verantwoordelijk voor zowel de administratieve HR taken als het reilen en zeilen in de twee kantoor vestigingen van de organisatie. Samen met haar collega's is ze verantwoordelijk voor de huidige en potentiële werknemers van de organisatie en biedt ze graag een luisterend oor. Dion haar doel is werkgeluk en het verbinden van collega's.

Ook werken bij Wortell?