Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De flexibele werkplek voor het nieuwe normaal

De manier waarop we werken en met elkaar samenwerken is de afgelopen maanden drastisch veranderd. Thuis en onderweg werken is meer norm dan uitzondering. Toch loopt dat niet altijd even soepel. Medewerkers moeten voor administratie op het einde van de dag nog naar kantoor, want sommige apps werken niet op nieuwe computers of smartphones. En wil je dat bedrijfsdata achterblijft op de computers van flexwerkers? Zijn alle mobiele apparaten überhaupt goed beveiligd? Windows Virtual Desktop is het antwoord op deze vragen! In deze blog nemen we 5 bekende problemen van IT-managers rondom flexibel werken onder de loep en laten we zien hoe je deze met behulp van Windows Virtual Desktop aanpakt.

Probleem 1: legacy apps remmen de organisatie

Veel bedrijven werken volledig in de cloud, maar die ene applicatie waar je niet omheen kunt is alleen op kantoor toegankelijk. Dit is niet alleen vervelend voor collega’s die op het einde van de maand of dag allerlei gegevens moeten komen intypen, het kost ook veel tijd en dus geld. Vaak kun je die legacy applicaties niet zomaar omzetten in cloud-applicaties.

Dit kan anders met Windows Virtual Desktop (WVD). Dat is een digitale werkplek op afstand, vergelijkbaar met een VDI-omgeving, maar dan zonder uitdagingen op het gebied van schalen. Hiermee bied je een werkplek aan op zowel Windows- als Android-, IoS- en Apple-systemen. Vrijwel iedere legacy applicatie die geïnstalleerd kan worden op een server, kun je via WVD aanbieden. Dit is handig als je bijvoorbeeld Centric-applicaties wil aanbieden, of zoals Humanitas-DMH op afstand toegang tot een ECD wil. Met WVD kun je deze apps remote aanbieden en staan ze in het lokale startmenu. Hierdoor lijkt het voor medewerkers alsof de applicaties daadwerkelijk lokaal zijn geïnstalleerd. Het werkt niet alleen voor de standaard werkplekken, maar ook voor de zwaardere veeleisende CAD-CAM workstations die je kunt aanbieden via een volledige desktop.

Probleem 2: remote dataveiligheid niet optimaal

Flexibel werken betekent dat je collega’s overal en altijd toegang hebben tot applicaties en gegevens. Of het nou een ambulante zorgmedewerker is, of een interim controller die aan de slag gaat met factuurdata, ze moeten overal kunnen werken. Hier raken we meteen een belangrijk probleem bij het thuiswerken. Zorgmedewerkers én controllers die bijvoorbeeld werken met privacygevoelige gegevens die zeker niet mogen uitlekken. Vanwege security, wetgeving of eigen regels mogen sommige medewerkers niet buiten de muren van het kantoor aan de slag met data.
Via Windows Virtual Desktop (WVD) bied je een werkplek op afstand aan waarbij de data van de applicatie niet op de lokale computer komt. Dit is handig omdat steeds meer werknemers via hun eigen, onbeheerde computer werken. Omdat WVD in Azure staat, kun je de toegang tot deze accounts ook optimaal beveiligen met multifactor authenticatie. Collega’s loggen niet alleen via een inlognaam en wachtwoord in, maar bijvoorbeeld ook via een app op hun smartphone. Op deze manier werken al je medewerkers veilig ook al werken ze letterlijk in een uithoek van de wereld. Wil je extra security op data, identiteit, infrastructuur en het device? Dan voeg je dit probleemloos toe. Neem bijvoorbeeld Windows Defender ATP dat het device via pro-actieve tooling veilig houdt. 

Probleem 3: veel beheer en hoge kosten 

Traditioneel zijn virtuele desktops wel makkelijker in het beheer omdat je ze centraal beheert, maar er komt toch nog wat bij kijken. Zeker als je de omgeving groter schaalt en werkplekken toevoegt, dan kan het overigens ook in de papieren gaan lopen.
Het handige aan WVD is dat je Windows 10 Multi-Sessions kunt draaien. Dit betekent dat meerdere gebruikers kunnen inloggen op dezelfde virtuele machine. Hierdoor hoef je niet voor elke medewerker een eigen werkplek (VDI) aan te maken en dat scheelt kosten. Ook hoef je minder te beheren want Microsoft neemt je een hoop werk uit handen. Als jouw omgeving schaalt hoef je dus geen extra load balancer of gateway uit te rollen. Bovendien betaal je alleen voor het daadwerkelijke gebruik omdat het in Azure staat. Omdat WVD volledig is geïntegreerd in Azure, maak je gebruik van de kracht en de schaalbaarheid van dit platform.


Probleem 4: geen tijd voor het belangrijkste werk

WVD maakt het leven voor de IT-manager al een stuk eenvoudiger. Toch kost het beheer van werkplekken veel tijd. Het draaiend houden van je organisatie is natuurlijk goed, maar liever help je je collega’s vooruit met nieuwe oplossingen. En dan heb je ook nog compliancy. Voor een audit wordt vaak alles snel rechtgezet, maar daarna kijkt er niemand meer naar, want je hebt het te druk met werkplekbeheer. Van innovatie komt hierdoor niet veel, want de waan van de dag regeert en de kosten zijn onvoorspelbaar bij krimp en groei.

Probleem 5: gedoe met de juiste devices aankopen

Hoeveel laptops, tablets, smartphones en desktops heeft jouw organisatie? Voor je het weet heb je er tientallen onder je hoede, en de aanschaf en installatie van nieuwe apparaten kost altijd weer tijd. Tijd die je liever steekt in nieuwe slimme oplossingen waarmee je collega’s beter hun werk kunnen doen….

De oplossing: de ontzorgde werkplek van A tot Z

Herken je deze situatie? Dan is de moderne werkplek als een service iets voor jou. Work van Wortell is een gestandaardiseerde, veilige en compliant werkplek met fysiek device voor een vaste prijs per medewerker, per maand. We hebben cloud-werkplekken voor elk type organisatie en werk, zo sluiten ze altijd goed aan op jouw werkprocessen. Natuurlijk moeten collega’s er ook mee aan de slag. Een effectief adoptieprogramma zorgt voor een vliegende start. Het beheer nemen wij voor onze rekening.  Deze werkplek is altijd up-to-date en voldoet nu en in de toekomst aan de geldende wet- en regelgeving. Heeft een collega een vraag die je eigen helpdesk niet kan oplossen, dan helpen wij. Op deze manier hou jij en je team meer tijd over om je organisatie echt vooruit te helpen. Wij houden je in de lucht. 

 

Altijd en overal werken

Work.

Stel, de zorg rondom de werkplek wordt je geheel uit handen genomen. 

Meer informatie ontvangen over WVD? Vraag het hier aan!

Meer over Windows Virtual Desktop (WVD)

sven_stock_wortell Ga naar Tijd voor ‘Azure Virtual Desktop’ en Windows 365! Wat betekent dit voor jou?
Blogpost / 14-9-2021

Tijd voor ‘Azure Virtual Desktop’ en Windows 365! Wat betekent dit voor jou?

In juni 2021 heeft Microsoft een naamswijziging aangekondigd: Windows Virtual Desktop werd Azure Virtual Desktop.
Ga naar Azure Virtual Desktop in gemeenteland
Blogpost / 13-8-2021

Azure Virtual Desktop in gemeenteland

Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) is een technologie die wordt ingezet om ieder type applicatie in de cloud te laten draaien.
Ga naar E-book Windows Virtual Desktop
Blogpost / 4-1-2021

E-book Windows Virtual Desktop

This e-book, authored by Microsoft MVP Freek Berson, is a guide to assist organizations in moving existing RDS infrastructures to Windows Virtual Desk...
Ga naar Windows Virtual Desktop: van preview-pionierwerk tot advanced specialization!
Blogpost / 11-11-2020

Windows Virtual Desktop: van preview-pionierwerk tot advanced specialization!

Als eerste Microsoft-partner in Nederland heeft Wortell de status 'Advanced Specialization for Windows Virtual Desktop' bereikt. Een mooie mij...
Windows Virtual Desktop Ga naar Wortell eerste Nederlandse Microsoft partner met diepgaande Windows Virtual Desktop kennis
Blogpost / 23-10-2020

Wortell eerste Nederlandse Microsoft partner met diepgaande Windows Virtual Desktop kennis

Als de eerste Nederlandse Microsoft partner en één van de eerste Microsoft partners in West Europa behaalt Wortell de prestigieuze Advan...
Ga naar Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk
Blogpost / 14-10-2020

Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk

Thuiswerken is geen keuze, het is noodzaak. Toch hebben niet alle medewerkers thuis ook toegang tot alle applicaties en gegevens. Daarvoor moeten ze t...
Ga naar Microsoft Flight Simulator 2020 running in Windows Virtual Desktop
Blogpost / 9-9-2020

Microsoft Flight Simulator 2020 running in Windows Virtual Desktop

How well does Microsoft Flight Simulator 2020 perform on a GPU powered Windows 10 machine published by WVD?  
Ga naar Wortell en ETTU fuseren
Blogpost / 7-3-2019

Wortell en ETTU fuseren

Vol trots maken we bekend dat Wortell en ETTU fuseren. Lees verder over het nieuwe dienstenpallet van Wortell.
Ga naar Windows Server 2012: Manage your RDS with RDMS
Blogpost / 2-6-2013

Windows Server 2012: Manage your RDS with RDMS

​Deel 3 in een serie artikelen over VDI in Windows Server 2012​ met als onderwerp "Windows Server 2012: Manage