Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De kosten van verloren tijd: infographic MyAnalytics

Blogs
29-12-2015

Ontdek de mogelijkheden van MyAnalytics

Microsoft Delve zorgt ervoor dat je als gebruiker niet zelf op zoek hoeft naar informatie, maar dat automatisch informatie voor jou gevonden wordt. Microsoft ziet dit als de volgende stap in de evolutie van informatie: Delve zoekt zelf proactief de informatie die voor jou belangrijk is geeft dit weer in een interactief dashboard. Hierbij wordt alle informatie binnen Office 365 gebruikt, waaronder ook bijvoorbeeld SharePoint en OneDrive.

Met MyAnalytics is het mogelijk om al deze gegevens te analyseren. Het biedt hiermee een persoonlijke analytics dashboard en Outlook add-in die jou helpen om tijd vrij te maken en zo efficiënter te kunnen werken. Zo biedt MyAnalytics het inzicht in hoeveel tijd je besteed aan werkzaamheden die wellicht minder belangrijk zijn (denk aan het continu lezen van inkomende e-mail of minder belangrijke vergaderingen). Door de belangrijkste werkzaamheden aan te geven kan je meer tijd besteden aan de werkzaamheden die echt belangrijk voor jou zijn.

Overzicht Delve Analytics


Hoe zit het met mijn privacy?

Leuk, al die analytics mogelijkheden. Maar zijn nu alle werkzaamheden inzichtelijk, ook voor bijvoorbeeld je manager? Het is belangrijk om te beseffen dat wat jij ziet op Delve er anders uit ziet dan bijvoorbeeld de Delve van jouw collega. Iedere gebruiker heeft namelijk een eigen Delve dashboard en alleen de informatie waar de gebruiker toegang tot heeft wordt weergegeven. Persoonlijke documenten in jouw eigen Onedrive blijven dus alleen zichtbaar voor jezelf. Microsoft heeft ook aangegeven dat het niet binnen privé e-mail of Skype-gesprekken zal zoeken.

Ook kunnen collega’s niet zien welke documenten jij bekeken hebt, tenzij je het document bewerkt hebt en jouw collega ook toegang heeft tot het document. Dit zorgt er dus voor dat je goed moet nadenken wie je toegang geeft tot jouw documenten en informatie. Niet voor niets is governance een actueel thema binnen veel organisaties, om te zorgen dat de informatiehuishouding op orde is.

Infographic over MyAnalytics

Wil je meer weten over de mogelijkheden van MyAnalytics? Bekijk dan onderstaande infographic over MyAnalytics en de kosten van verloren tijd.

Delve Analytics Infographic