Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De Mixed Reality User Group verwelkomt Wortell als sponsor

Blogs
14-11-2017

Mixed Reality User Group

In september 2017 is de Mixed Reality User Group (MixUG) opgericht en heeft de eerste bijeenkomst voor ontwikkelaars plaatsgevonden bij Wortell op kantoor. Wortell is sinds de lancering van de HoloLens in 2016 actief op het gebied van Mixed Reality en de HoloLens en is daarom toegetreden als sponsor van de MixUG.

Mixed Reality en Augmented Reality rondom HoloLens

De Mixed Reality User Group (MixUG) is een onafhankelijke stichting en is opgericht door Alexander Meijers (Wortell) en Sjoukje Zaal (Ordina). Het doel van de MixUG is om mensen binnen de community bij elkaar te brengen die zich voornamelijk bezig houden met Mixed Reality en Augmented Reality rondom HoloLens, Bots, AI, Machine learning en Cognitive services. Met de opkomst van Mixed Reality en Augmented Reality met de HoloLens is er behoefte aan een nieuwe community. Om dit alles te bereiken organiseert de MixUG jaarlijks meerdere informatieve evenementen waarbij sprekers kennis delen rondom Mixed Reality. Daarnaast streeft de MixUG er naar om naast de MixUG events ook bijvoorbeeld Hackatons te organiseren. Er zijn zowel evenementen voor ontwikkelaars alsmede eindgebruikers.
"De HoloLens is een uniek device van Microsoft die werkelijke en virtuele wereld combineert."
Piet Vink, commercieel directeur van Wortell: "De HoloLens is een uniek device van Microsoft die werkelijke en virtuele wereld combineert. Door deze combinatie, ook wel Mixed Reality genoemd, is de HoloLens breed toepasbaar voor organisaties om zakelijk voordeel te behalen, bijvoorbeeld binnen de maakindustrie en offshore". Meer informatie over de MixUG is te vinden op www.mixug.nl.