Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

De mogelijkheden van de A5-licentie binnen de educatiesector

Whitepaper
25-3-2022

Cyberdreigingen en -aanvallen zijn aan de orde van de dag. In het educatielandschap worstelen organisaties met het feit dat data relevanter zijn dan ooit. Want als onderwijsinstellingen érgens over beschikken, is het data. Dat lokt mensen met goede en verkeerde intenties aan. Als onderwijsinstelling heb je de plicht om de eerste groep (medewerkers en docenten) te beschermen tegen de tweede groep (hackers en cybercriminelen). Dat dit niet altijd goed gaat, blijkt uit recente, breed in de media uitgemeten aanvallen, zoals die op de Universiteit Maastricht.

Het is cruciaal dat je als onderwijsinstelling zorgt voor een goede inrichting van de omgeving waar medewerkers data gebruiken en studenten leren. Zij moeten op een veilige manier in deze omgeving kunnen werken. Dit betekent dat je de gegevens die hierin omgaan, optimaal dient te beschermen. En in dat kader is de nieuwe A5-licentie uitermate interessant.

A5-licentie onder de loep: verken de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling

In de onderwijssector is een nieuwe factor opgedoemd: de A5-licentie. Onderwijsinstellingen buigen zich er massaal over. Begrijpelijk. Want het prijsverschil met de A3-licentie is relatief klein, terwijl er een groot verschil zit in de securitycomponenten die je kan gebruiken. Om je op weg te helpen, bespreken we in dit whitepaper de hamvraag die op dit moment in het onderwijs leeft op ICT- en securitygebied: wat zijn de nieuwe mogelijkheden van de A5-licentie binnen het onderwijs?