Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De rol van Data & AI in het mbo en hoger onderwijs (inschrijvingen gesloten)

Blogs
31-10-2019
AI, ook wel kunstmatige intelligentie, is een van die technologieën die volgens het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van het mbo en hoger onderwijs. Vooral op het gebied van maatwerk en gepersonaliseerd leren. Maar wat betekent deze technologie voor schoolbestuurders, ICT coördinatoren en IT managers? Hoe neem je deze ontwikkeling mee in de IT plannen en in het beleid omtrent onderwijsvernieuwing? Hoe ga je er stap voor stap nou echt mee aan de slag? Schrijf je nu in voor het gratis event en krijg antwoord op deze vragen!

Data op een slimme manier inzetten

Benieuwd hoe je de beschikbare data binnen jouw onderwijsinstelling op een slimme manier kunt inzetten? Door bijvoorbeeld AI in te zetten voor het uitvoeren van administratieve taken om zo de werkdruk van docenten te verlagen. Of om inzichten te genereren over studenten en hun leerprocessen om zo gepersonaliseerd leren in te kunnen voeren. Op woensdag 29 januari organiseren we in samenwerking met Microsoft een kosteloze workshop die in het teken staat van het ontdekken en ontwikkelen van intelligente oplossingen op het Microsoft Azure platform. De workshop vindt plaats van 09:00 uur tot 13:00 uur bij Microsoft en we sluiten af met een lunch.

Het programma

09:00 uur - Inspiratiesessie met de nieuwste cases binnen het onderwijs 09:45 uur- AI inzetten tijdens assessments om HR processen te optimaliseren - van preselectie tot onboarding, life long learning en teamsamenstelling. 10:00 uur - Data Science Canvas: met behulp van het canvas bepaal jij wat een mogelijk scenario binnen jouw onderwijsinstelling zou zijn en hoe het concept ontwikkeld kan worden 12:00 uur - Voorspelmodel bouwen (zo makkelijk kan het zijn!) 13:00 uur - Lunch

Voor wie:

Je hebt te maken met: datawarehouse, dashboards, besluitvorming op basis van data, voorspellingen maken, innovaties. Je bent werkzaam als: IT manager, Developer, Data scientist, Raad van Bestuur, Directie, ICT coördinator. De workshop is niet technisch. Het is juist zo opgezet dat het zowel voor IT als voor collega’s uit de business interessant is. En of je nu klant bent of niet. We delen onze kennis graag! Helaas. Je kunt je niet meer voor dit event inschrijven, omdat alle plekken vergeven zijn.