Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

De spannende overstap van Papier naar Digitaal

Blogs Git
29-4-2015

Als consultant ben ik geregeld te gast bij diverse bedrijven. En hoe verschillend al deze bedrijven van de buitenkant allemaal lijken, valt me een ding eigenlijk keer op keer op: al die papieren notitieblokken, mappen en dossiers. Iedereen loopt met pen en map onder de arm van vergadering naar vergadering. En dat ding is heilig, want alles staat erin. En vergaderingen kunnen niet gemist worden, want het verspreiden van de notulen duurt langer dan de volgende vergadering begint.

 

Best gek eigenlijk. Niet omdat ik het niet begrijp. Ik begrijp het misschien wel al te goed. Immers deed ik datzelfde een paar jaar geleden ook! Ooit liep ik ook met eenzelfde soort map rond van vergadering naar vergadering. Maar nu niet meer.

 

Ik kijk naar mijn telefoon. Met de komst van Office365 heb ik altijd alles bij me. Zelfs op dat kleine apparaatje in mijn hand! Tegenwoordig gaat bij mij alles digitaal. En dat is best wel even wennen, maar gek genoeg went het sneller dan ik dacht. Immers heb ik mijn telefoon of ultrabook toch altijd bij me. En dat loopt ook nog eens lekkerder dan een notitieblok met losse papieren die er steeds uitvallen.

 

Alle documenten die relevant zijn voor mij kan ik via Office365 zo benaderen. En als ik bang ben dat er geen goede internetverbinding is, kan ik ze vooraf alvast op mijn ultrabook synchroniseren en zijn ze offline ook in te zien. Het klinkt allemaal heel eenvoudig, en dat is het eigenlijk ook.

 

Maar vandaag ben ik te gast en geniet ik van de koffie. En mijmer ik nog even over die “oude papieren tijd” en ben ik blij dat ik in de “nieuwe digitale tijd ben”.

 

Hou mijn blogs in de gaten! In de volgende vertel ik je graag meer.

Meer over Git

Ga naar Wortell tekent voortaan digitaal met ValidSign
Blogpost / 9-4-2019

Wortell tekent voortaan digitaal met ValidSign

Waarom we gekozen hebben voor ValidSign? De data in ValidSign wordt gehost in de EU, waardoor er grip is op waar de data staat. Wel zo handig voor de...
Ga naar Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT
Blogpost / 21-11-2017

Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Ga naar Digitaal in de groensector?
Blogpost / 31-10-2017

Digitaal in de groensector?

Als je kijkt naar de digitale transitie, en wat daarvoor nodig is - dan zie je dat eigenlijk iedereen beter met elkaar wil communiceren.
Ga naar Digitale Transformatie en Data Lake, dé thema's op Microsoft Envision
Blogpost / 2-10-2017

Digitale Transformatie en Data Lake, dé thema's op Microsoft Envision

Microsoft Envision. Het evenement stond volledig in het teken van digitale transformatie en vond tegelijkertijd plaats met Microsoft Ignite.
Ga naar Wortell door Microsoft benoemd tot Digital Transformer
Blogpost / 5-7-2017

Wortell door Microsoft benoemd tot Digital Transformer

Tijdens het jaarlijks terugkerende Microsoft Government en Healthcare Partner evenement is Wortell in de prijzen gevallen. Digital Transformer Award 2...
Ga naar GeenPeil: Digitale Transformatie in de politiek
Blogpost / 6-12-2016

GeenPeil: Digitale Transformatie in de politiek

GeenPeil doet wat nog geen enkele andere politieke partij heeft gedaan. Elke 2de kamer keuze wordt een mini referendum. Digitale Transformatie in de p...
Ga naar Succes digitalisering motor achter reorganisatie ING
Blogpost / 3-10-2016

Succes digitalisering motor achter reorganisatie ING

Digitalisering is de motor achter een reorganiserende ING. gaat ING dit echter wel volhouden met nieuwe toetreders als BUNQ en Knap?
Ga naar GigJam: Een kijkje in de (nabije) toekomst van digitaal samenwerken?
Blogpost / 8-7-2016

GigJam: Een kijkje in de (nabije) toekomst van digitaal samenwerken?

In deze blog geef ik een algemene beschrijving van wat GigJam is. De app is sinds kort als preview beschikbaar voor iedereen.