Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

De spannende overstap van Papier naar Digitaal

Blogs Git
29-4-2015

Als consultant ben ik geregeld te gast bij diverse bedrijven. En hoe verschillend al deze bedrijven van de buitenkant allemaal lijken, valt me een ding eigenlijk keer op keer op: al die papieren notitieblokken, mappen en dossiers. Iedereen loopt met pen en map onder de arm van vergadering naar vergadering. En dat ding is heilig, want alles staat erin. En vergaderingen kunnen niet gemist worden, want het verspreiden van de notulen duurt langer dan de volgende vergadering begint.

 

Best gek eigenlijk. Niet omdat ik het niet begrijp. Ik begrijp het misschien wel al te goed. Immers deed ik datzelfde een paar jaar geleden ook! Ooit liep ik ook met eenzelfde soort map rond van vergadering naar vergadering. Maar nu niet meer.

 

Ik kijk naar mijn telefoon. Met de komst van Office365 heb ik altijd alles bij me. Zelfs op dat kleine apparaatje in mijn hand! Tegenwoordig gaat bij mij alles digitaal. En dat is best wel even wennen, maar gek genoeg went het sneller dan ik dacht. Immers heb ik mijn telefoon of ultrabook toch altijd bij me. En dat loopt ook nog eens lekkerder dan een notitieblok met losse papieren die er steeds uitvallen.

 

Alle documenten die relevant zijn voor mij kan ik via Office365 zo benaderen. En als ik bang ben dat er geen goede internetverbinding is, kan ik ze vooraf alvast op mijn ultrabook synchroniseren en zijn ze offline ook in te zien. Het klinkt allemaal heel eenvoudig, en dat is het eigenlijk ook.

 

Maar vandaag ben ik te gast en geniet ik van de koffie. En mijmer ik nog even over die “oude papieren tijd” en ben ik blij dat ik in de “nieuwe digitale tijd ben”.

 

Hou mijn blogs in de gaten! In de volgende vertel ik je graag meer.