Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Deze week Microsoft WPC - Worldwide Partner Conference

Blogs
12-7-2015

In het zonovergoten en veel te hete Orlando, USA, organiseert Microsoft deze week haar jaarlijkse bijeenkomst voor Microsoft-partners. De verwachting is dat er rond de 15.000 directieleden van Microsoft-partners van over de hele wereld zullen deelnemen.

Het is een bekend feestje voor Wortell. Inmiddels doen wij voor de 15de keer mee. Daarmee hebben we aan alle jaarlijkse internationale partner-bijeenkomsten deelgenomen. Vorige jaar nog mochten Luc Joziasse (COO) van Wortell en ikzelf nog een drietal prijzen van Satya Nadella (CEO Microsoft) in ontvangst nemen. Een prijs voor de beste Devices & Deployment Partner, de beste Windows-App development organisatie en een prijs als beste Nederlandse partner.

Traditioneel is de Microsoft WPC (Worldwide Partner Conference) ook een bijeenkomst waar veel aankondigingen gedaan worden. Nieuwe producten worden geïntroduceerd en nieuwe diensten worden aangekondigd. Dit jaar verwacht ik echter niet dat er zeer veel revolutionaire aankondigingen gedaan zullen worden. Niet zozeer omdat er niets aan te kondigen valt, maar meer omdat onder Satya Nadella de Microsoft-organisatie een nieuwe wind waait. Productaankondigingen worden niet meer bewaart tot een specifiek tijdsslot, maar gedaan als het product klaar is. Daarna is het dan ook bijna direct beschikbaar.

Tijdens de WPC zullen drie onderwerpen naar verwachting centraal staan. Windows 10, de opvolger van het geplaagde Windows 8.1, Microsofts cloud diensten (Office 365, CRM Online, Azure en EMS) en Internet of Things.

Een ander onderwerp dat naar verwachting de komende dagen centraal zal staan is de nieuwe manier waarop Microsoft haar clouddiensten in gebruik neemt. Een belangrijke verandering is bijvoorbeeld dat Microsoft vanaf 1 juli de complete (email) migratie voor nieuwe Office 365 klanten verzorgt. Een dienst die normaliter door Microsoft Partners werd verzorgd. Wij hebben de afgelopen maanden proef mogen draaien met deze dienst en voor onze klanten is het geweldig. Het biedt de mogelijkheid om repeterende taken en dergelijke compleet uit te besteden aan een Microsoft operations center ergens in de Balkan-regio of India.

Deze week mogen we bij Wortell drie keer op het podium verschijnen:

  • Take the Lead with Office 365 FastTrack and QuickLeads (Luc)
  • The evolution of Microsoft CityNext: how partners can succeed (Danny)
  • Gastspreker op het side-evenement van Interxion (Danny)

Voor nu heb ik er in ieder geval zin in. Het beloofd weer een leuke week te worden!

Microsoft WPC 2015