Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Digitale Transformatie en Data Lake, dé thema's op Microsoft Envision

Blogs Git
2-10-2017
Deze week waren mijn collega Jaïr en ik bij een evenement van Microsoft in Orlando: Microsoft Envision. Het evenement stond volledig in het teken van digitale transformatie en vond tegelijkertijd plaats met Microsoft Ignite. In tegenstelling tot Ignite, wat vooral een technisch evenement is, is Envision bedoeld voor mensen uit de business en dan met name hoger management en directie.

Digitale Tranformatie

Met digitale transformatie wordt gedoeld op het feit dat IT meer en meer core business wordt voor ieder bedrijf. Het wordt steeds moeilijker voor grote, traditionele bedrijven om concurrerend te zijn. Vanwege de brede beschikbaarheid van cloud diensten is de drempel om een nieuw bedrijf te beginnen nog nooit zo laag geweest en dus is er in potentie iedere dag een nieuwe start-up, die je bestaande businessmodel teniet kan doen. Kijk naar een aantal grote retailers in Nederland of bijvoorbeeld de taxibranche. De manier om de concurrentie aan te kunnen gaan is door de mindset van de organisatie te veranderen naar wat Satya Nadella een “growth mindset” noemt. Een mooie quote die ik heb opgeschreven:
“If we don’t disrupt ourselves, we will be disrupted”
Met andere woorden, ook al heb je een mooi product, je kunt het je niet veroorloven om achterover te leunen. Voortdurende innovatie en verandering moet onderdeel worden van het DNA van het bedrijf om te kunnen overleven.

Data Lake

Een ander belangrijk thema tijdens het evenement was het gebruik maken van de almaar groeiende hoeveelheid data, het zogenaamde data lake en aansluitend natuurlijk hoe we hier op een verantwoordelijke en veilige manier mee om moeten gaan. We verzamelen steeds meer data over klanten en het gedrag van klanten. Door gegevens uit alle verschillende systemen te consolideren in één cloud platform, kunnen we de data inzetten om klanten beter te bedienen. Dat geldt niet alleen voor externe klanten, maar ook voor interne medewerkers.

Finance, Retail, Health care & Manufacturing

Bij het evenement hadden we speciale aandacht voor een aantal specifieke branches: finance, retail, health care en manufacturing. Bij retail ging het vooral over hoe je big data en IOT toepassingen kunt inzetten voor een verbeterde beleving van klanten in online en fysieke winkels. In health heb ik mooie toepassingen gezien van mixed reality aan het bed van patiënten thuis, waardoor ze bijvoorbeeld niet of minder naar een ziekenhuis hoeven te reizen. Zo zijn er legio voorbeelden te noemen en ook vanuit het publiek werd er gretig meegedacht. Kortom een bijzonder inspirerende week. Bij Wortell hebben we een aantal producten rondom digitale transformatie. Zowel op het gebied van visievorming en transformatie van de IT organisatie, als innovatie en het implementeren van nieuwe technologie. Wij vinden dat je met technologie het verschil kunt maken. Er samen verder over praten? Dat kan! Mail mij mark.prijs@wortell.nl.

Meer over Git

Ga naar Wortell tekent voortaan digitaal met ValidSign
Blogpost / 9-4-2019

Wortell tekent voortaan digitaal met ValidSign

Waarom we gekozen hebben voor ValidSign? De data in ValidSign wordt gehost in de EU, waardoor er grip is op waar de data staat. Wel zo handig voor de...
Ga naar Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT
Blogpost / 21-11-2017

Adoptie dankzij de Digital Workplace Squad van VIVAT

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Ga naar Digitaal in de groensector?
Blogpost / 31-10-2017

Digitaal in de groensector?

Als je kijkt naar de digitale transitie, en wat daarvoor nodig is - dan zie je dat eigenlijk iedereen beter met elkaar wil communiceren.
Ga naar Wortell door Microsoft benoemd tot Digital Transformer
Blogpost / 5-7-2017

Wortell door Microsoft benoemd tot Digital Transformer

Tijdens het jaarlijks terugkerende Microsoft Government en Healthcare Partner evenement is Wortell in de prijzen gevallen. Digital Transformer Award 2...
Ga naar GeenPeil: Digitale Transformatie in de politiek
Blogpost / 6-12-2016

GeenPeil: Digitale Transformatie in de politiek

GeenPeil doet wat nog geen enkele andere politieke partij heeft gedaan. Elke 2de kamer keuze wordt een mini referendum. Digitale Transformatie in de p...
Ga naar Succes digitalisering motor achter reorganisatie ING
Blogpost / 3-10-2016

Succes digitalisering motor achter reorganisatie ING

Digitalisering is de motor achter een reorganiserende ING. gaat ING dit echter wel volhouden met nieuwe toetreders als BUNQ en Knap?
Ga naar GigJam: Een kijkje in de (nabije) toekomst van digitaal samenwerken?
Blogpost / 8-7-2016

GigJam: Een kijkje in de (nabije) toekomst van digitaal samenwerken?

In deze blog geef ik een algemene beschrijving van wat GigJam is. De app is sinds kort als preview beschikbaar voor iedereen.