Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Doorgroeien buiten de gebaande paden

Eerder dit jaar werd ik door Maarten Goet (Chief Ninjacat) en Nick Sonnevelt (Security Business Lead) benaderd. Of ik het interessant zou vinden om mij aan te sluiten bij het nieuwe securityteam van Wortell. Wortell Enterprise Security is halverwege 2019 ontstaan en het aantal klanten groeit enorm. Ze zochten een extra paar commerciële handen die uiteindelijk de taken van Nick kon overnemen. Hiervoor zou ik in de rol van Solution Sales stappen, iemand die zowel technisch als met de business kan praten. Als Solution Sales richt ik mij op een specifiek onderwerp, in dit geval security, en inspireer ik klanten om gebruik te maken van onze dienstverlening.

Een nieuwe uitdaging

Ik had al een aantal gesprekken binnen Wortell gehad, zowel met één van onze carrière coaches als met onze salescoach. Na 3 jaar als inside sales te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe stap en wilde ik mijzelf opnieuw uitdagen. Dan is het heel fijn om bij een werkgever als Wortell te zitten. Je krijgt aan alle kanten handreikingen om met mensen te praten. Er wordt ook echt een plan gemaakt om je daar te brengen waar je graag wil komen.

In eerste instantie wilde ik een stap zetten richting accountmanager. Zo had ik een aantal accounts op mijn naam waarmee ik mezelf kon ontwikkelen. Toen kwamen Maarten en Nick met hun vraag. En nu 6 maanden later heb ik nog geen moment spijt gehad. Het is een uitdaging om je écht volledig te verdiepen in een onderwerp waar je daarvoor nog weinig van afwist. Op dit moment ben ik nog niet op het niveau waar ik zou willen zijn, maar in de afgelopen maanden is er enorm veel gebeurd en heb ik al veel geleerd. Niet alleen COVID-19 was een uitdaging, maar ook om een nieuwe propositie naar de markt te brengen en intern iedereen te informeren over deze dienst. Wat enorm opvalt is in hoeverre Wortell voor ligt op de markt en dat klanten nog veel kunnen leren over Microsoft Security. Een goed voorbeeld daarvan is de situatie die kwam kijken tijdens de eerste golf.

Onze klanten moesten ineens allemaal thuis gaan werken wat een belangrijke vraag met zich meebracht; “hoe ga ik deze mensenwerknemers een werkplek geven? Mmaar misschien nog wel belangrijker, hoe zorg ik dat deze ook veilig is?” Daarvoor zaten werknemers altijd veilig op kantoor in een beveiligd netwerk, waarbij securityproducten het netwerk beschermden tegen aanvallen. Nu zaten deze mensen thuis, buiten de beveiliging van het kantoor. Het heeft mij enorm veel inzicht gegeven in wat bedrijven allemaal moeten doen om medewerkers en data te beschermen. Maar ook hoe wij dat met de Microsoft-producten doen en hoe wij met onze dienstverlening daarbij de missing link zijn om die organisaties naast te ondersteunen ook volledig te ontzorgen. Security wordt gemanaged voor onze klanten en ze hoeven er zelf niet meer wakker van te liggen. Vanuit verschillende kanten hoor ik regelmatig: jullie zijn echt anders dan de traditionele partijen.

Samen groeien

Een andere kant is dat je weer met een ander onderdeel binnen Wortell te maken krijgt. Collega’s die je nog niet eerder kende en die Wortell ook nog niet echt kende. Ons security team zat voorheen namelijk nog op een andere locatie in Den Haag. Nu een half jaar later hebben we een prachtig Security Operations Center in Gouda. Om daar met je collega’s samen te komen en te horen waar ze mee bezig te zijn is echt een eyeopener. Ze zijn letterlijk 24/7 bezig met de klanten en als er wat gebeurt, al is het middag in de nacht of op vrijdagavond, dan gaat iedereen weer aan het werk en wordt er binnen een uur geschakeld. Iedereen wil altijd helpen, op wat voor manier dan ook.

Sinds ik ben begonnen zijn er verschillende grote aanvallen geweest. Om dan te horen hoe er wordt geschakeld, dat geeft echt een kick. Daarnaast wordt er (meer dan) genoeg gelachen met elkaar en enorm veel geleerd. Zo zijn er maandelijks kennissessies waarin we elke keer weer een ander thema behandelen.

Het is typisch Wortells dat mensen ook de ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen. Ondertussen zie je dat het thema Secure. enorm aan het groeien is, niet alleen door de nieuwe klanten maar ook door de nieuwe diensten die worden ontwikkeld.  Zo hebben we ethische hackers in dienst die pentesten uitvoeren of gaan red teamen.  Bij Red teamen voeren we een aanval uit op de omgeving van de klant, waarbij we kijken of het verdedigende team de red teamers kan afstoppen.

Nog lang niet klaar

Ik ben hier nog lang niet klaar. Niet alleen met Wortell maar zeker niet met het thema Secure. en onze Managed Detection and Response dienst. Wortell is een werkgever waar je als medewerker enorme kansen krijgt. Dat betekent niet dat alles komt aanwaaien. Als je zelf het initiatief neemt om aan te geven wat je wil en je bent bereid om in jezelf te investeren dan is er echt veel mogelijk. Kijk naar mij. Als inside sales begonnen en nu de mogelijkheid gekregen om mij verder te ontwikkelen naar een onderwerp wat enorm aan het groeien is en ook zelf nog in ontwikkeling is. Security verandert met de dag. Zo ben je vandaag nog veilig, maar morgen loop je alweer achter. De combinatie om zowel de kans te krijgen om door te groeien als professional en om binnen een thema te werken dat nog nieuw is voor de organisatie is voor mij de reden om hier nog een tijd te blijven. Ik zit hier enorm op mijn plek en krijg ik altijd weer energie om aan een nieuwe dag te beginnen en weer mooie dingen te gaan doen.

De afgelopen maanden zijn voorbijgevlogen en ik ben met van alles bezig geweest. Marketing, offertes maken, praten met het team over nieuwe ontwikkelingen en hoe we hierop kunnen inspelen, in contact zijn met Microsoft om onszelf zo goed mogelijk te positioneren en ook enorm veel lachen met elkaar. Dit alles maakt Wortell voor mij de ultieme werkgever.

Onze auteur

Martijn Mandos

Binnen Wortell ben ik verantwoordelijk voor het adviseren van organisaties over security strategie. Wij focussen ons op pentesting, security awareness en Managed Detection and Response.

Mijn energie haal ik uit het inspireren van deze organisaties die die stappen willen zetten die hen beveiligen tegen een cyberaanval.

Ook werken bij Wortell?

Bekijk de vacature en start ook als inside sales!