Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Echt op je plek zijn bij Wortell

"Wortell zorgt dat je écht op je plek zit"

De eerste maand bij je nieuwe werkgever is meestal heel spannend. Je krijgt een kersvers takenpakket en een hoop nieuwe collega's. Hoe verloopt zo'n dertig dagen durende vuurdoop bij Wortell? Marly Langeveld, backofficemedewerker bij de salesafdeling, vertelt er alles over!

 

"De lat lag hoog, maar Wortell maakte zijn beloftes waar"

"Ik had hoge verwachtingen van Wortell en die zijn uitgekomen," zegt Marly. De eerste periode was een uitdaging voor haar, want haar functie was gloednieuw. "De voorbereiding beloofde veel. Vanaf het moment dat ik het contract tekende tot mijn eerste werkdag, hield Wortell mij uitstekend op de hoogte. Daardoor lag de lat extra hoog: ik verwachtte dat het er op de werkvloer heel gestructureerd en prettig aan toe zou gaan."

Toen Marly eindelijk het kantoor van Wortell binnenstapte als de nieuwste salesmedewerker, werd zij niet teleurgesteld: "Mijn laptop was helemaal klaargemaakt voor gebruik, dus ik kon direct aan de slag. Normaliter doorlopen nieuwe Wortell-medewerkers de wasstraat in de eerste week van de maand, maar omdat ik wegens een vakantie wat later begon, had Wortell het traject voor mij gepersonaliseerd. Dat was heel fijn."

 

"Goed buddysysteem en 'omgekeerde' evaluatiegesprekken"

Dat je vanaf dag één een buddy krijgt toegewezen, heeft Marly als zeer positief ervaren. "Wortell is een redelijk groot bedrijf," vertelt zij. "Dan is het prettig dat je altijd op één persoon kan terugvallen. Je buddy werkt je in, introduceert je in de organisatie, neemt je mee naar je eerste calls en meetings en staat voor je klaar wanneer je vragen hebt. Mijn buddy was een collega uit mijn eigen team die zichzelf hiervoor had opgegeven. We hebben nog steeds dagelijks contact met elkaar!"

Na twee weken was het tijd voor het eerste evaluatiegesprek. Bij Wortell verloopt dit echter anders dan je gewend bent: de medewerker evalueert Wortell. "Dat is een hele mooie aanpak," vindt Marly. "Veel werkgevers beschouwen de zaken alleen vanuit hun oogpunt, terwijl het belangrijk is dat er aan beide kanten een klik is. Wortell houdt in de eerste maand heel goed in de gaten of je echt op je plek zit. Als je het gevoel hebt dat je iets nodig hebt, kan je dat aangeven. Dan probeert Wortell je verder te helpen."

 

"Bij Wortell word je heel goed ondersteund"

Marly is blij met de manier waarop zij haar eerste maand bij Wortell is doorgekomen: "Ik vind het bijzonder dat Wortell zoveel aandacht aan mij heeft besteed. De hr-afdeling ondersteunde mij goed. Zo regelde zij snel dat ik — vanwege de coronacrisis — thuis aan de slag kon met de juiste laptop én een tweede scherm. Verder zijn collega's heel behulpzaam en oprecht geïnteresseerd. Voor mij is dat fijn, want ik kom uit een andere branche en heb daarom best even moeten omschakelen. Als ik bepaalde termen niet ken, kijkt niemand daar raar van op. Iedereen is bereid om mij te helpen."

Na de eerste maand is het enthousiasme van Marly overigens niet verdwenen: "Wortell doet er veel voor om je gemotiveerd te houden, ook nu we vooral thuiswerken vanwege de pandemie. We blijven goed met elkaar in contact en ontvangen regelmatig een leuke attentie vanuit Wortell om de moed erin te houden. Zo blijven we met zijn allen dezelfde richting uit bewegen!"

Ook werken bij Wortell?

Onze auteur

Marly Langeveld