Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Een bijzondere studiereis met relaties uit de zorg

Blogs
22-6-2018

Digitale transformatie

Dat digitale transformatie in de zorg volop in beweging is, hebben we bevestigd gekregen.  In de eerste week van juni zijn we met een groep van ruim 20 zorgrelaties afgereisd naar Seattle en San Francisco in samenwerking met Chipsoft en Microsoft. Wat een ongelofelijke inspirerend week! Wat deze reis ook zo bijzonder maakte, is de gevarieerde groep waarmee we op reis waren. Het was een mix van bestuurders, IT managers, artsen en CMIO’s. Ieder ging er vanuit zijn eigen specialisme en uitdaging mee naar toe en dat zorgde voor veel goede en inspirerende gesprekken en ideeën.

Wat hebben we met z’n allen gezien en geleerd?

- Data en AI zijn hot! We hebben ontzettend veel data waar we soms niets mee doen. Van data alleen consumeren moeten we naar een verschuiving waarin we zaken uit data kunnen gaan ontdekken en voorspellen. Denk aan domotica data die kan helpen bij valpreventie. - Chatbots. Deze digitale vrienden kunnen je processen op veel verschillende gebieden automatiseren en daardoor werklast verminderen of processen versimpelen. - Samenwerking in Microsoft Teams. Deze uitgebreide nieuwe Microsoft tool kent een schat aan mogelijkheden. Hoe zet je dit nou echt goed in binnen je organisatie? - De digitale wereld van de toekomst. We zijn bij Microsoft ondergedompeld in wat de toekomst ons brengen gaat. Wat we in ieder geval steeds meer gaan zien is een persoonlijke (home) assistent zoals Cortana, Siri of de Google assistent. Daarnaast zal ons leven en de zorg nog makkelijker worden met behulp van allerlei digitale snufjes.

Bezoek aan UWMC

Uiteraard wilden we ook graag op bezoek bij een zorginstelling. En dat is gelukt met een bezoek aan de gerenommeerde University of Washington Medical Center (UWMC)!  Hier kregen we een uitgebreide presentatie en diverse rondleidingen waarbij we dieper ingingen op hoe bepaalde zaken en processen rondom de zorgverlening daar zijn geregeld. Heel leuk om te zien dat veel zaken hetzelfde zijn, maar dat sommige zaken ook weer helemaal anders gaan. Het gaf in ieder geval genoeg stof tot nadenken.

Walvissen spotten

Naast het bezoek aan het Microsoft Executive Briefing Center en diverse sprekers van verschillende innovatieve start ups is er ook tijd geweest voor ontspanning en reflectie. We hebben o.a. een gave whale watch tour gedaan en een super mooie fietstocht gedaan door San Francisco.

Ga je mee op studiereis?

Wil jij zelf een studiereis ervaren of wil je meer informatie over een van de onderwerpen? Mail me gerust op karolina.wisniewska@wortell.nl Ik vertel je graag meer over onze gave plannen voor de studiereis in het najaar en ik zoek graag de verdieping op, op een van de onderwerpen om te kijken hoe het binnen jouw eigen organisatie ingezet kan worden.