Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

En opeens stond er een dinosaurus in de woonkamer!

Blogs
4-9-2016
Zodra ik hoorde dat er een HoloLens onderweg was ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden van dit product. De HoloLens is een augment reality apparaat. Dit betekent voor mij een mix van de digitale wereld met de wereld waarin wij leven. Hierdoor kun je op redelijk eenvoudige wijze digitale elementen die je zelf hebt ontwikkeld laten leven in jouw wereld. De digitale elementen worden geprojecteerd op bijvoorbeeld een muur of naast je op de tafel. Interactie gebeurd door middel van handgebaren en stem.

De afgelopen week ben ik bezig geweest met de verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om ontwikkeling voor de HoloLens. Denk hierbij aan de HoloLens emulator, het opzetten van een augment applicatie met behulp van Unity en Visual Studio en het uitrollen en gebruiken van de applicatie op de HoloLens zelf. De eerste ervaringen zijn echt verbluffend. Zo stond er opeens een dinosaurus in mijn woonkamer, om maar aan te geven wat de mogelijkheden zijn.

Over de Microsoft HoloLens

De HoloLens projecteert hologrammen in de echte fysieke wereld en integreert hierbij een virtuele wereld. Het belangrijke voordeel is dat je hierdoor de fysieke wereld niet weghaalt. Dit gebeurt wel met de andere VR-devices. In onderstaande video zie je meer over de mogelijkheden van de HoloLens. 

 

 

Daarnaast lees je op de Blog van Alexander Meijers meer over de eerste ontmoeting met de Microsoft HoloLens.